Week van de Euthanasie

Dit jaar zullen we in de nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs® (RVWO) stilstaan bij speciale weken. Veel patiënten- en belangenverenigingen vragen via ‘een week voor de …’  aandacht voor thema’s of voor mensen met een speciale ziekte of aandoening. Tijdens deze weken delen de initiatiefnemers van de week vaak goede informatie, actuele inzichten en niet zelden ook uitkomsten van onderzoek. Daarom denken wij dat het de moeite is om er ook in onze nieuwsbrief én op onze website aandacht aan te schenken, te beginnen met de Week van de Euthanasie. Let wel, we nemen hiermee geen standpunt in voor of tegen euthanasie.

De Week van de Euthanasie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (www.nvve.nl) en vindt plaats van 13 tot en met 19 februari. Dit jaar is er tijdens deze week speciale aandacht voor euthanasie bij dementie.

Nederland kent sinds 2002 een Euthanasiewet. Deze bepaalt dat euthanasie onder voorwaarden is toegestaan. Wat kan er wel en wat kan er niet binnen deze wet? Dit jaar zijn er dagelijks meerdere gratis digitale lezingen tijdens de Week van de Euthanasie. Hierin wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden die de Euthanasiewet biedt voor euthanasie bij dementie.

Op zondag 14 februari kunnen kijkers bovendien via een livestream de première bijwonen van Dokter Kees. Deze documentaire over de dilemma’s van euthanasie bij gevorderde dementie volgt specialist ouderengeneeskunde Kees van Gelder. Hij begeleidt Willy, een man met dementie die in het verpleeghuis woont. In het aansluitende nagesprek worden de (on)mogelijkheden van euthanasie bij dementie besproken en kunnen kijkers online meepraten en vragen stellen.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese