Wat wil jij de minister meegeven in onze ken­nismaking?

Beste deelnemers en betrokkenen bij Radicale vernieuwing zorg,

Op 23 maart hebben wij vanuit LOC Waardevolle zorg (initiatiefnemer en ondersteuner van onze vernieuwingsbeweging) een eerste kennismakingsgesprek met de minister van Langdurige zorg en sport, Conny Helder.  
We willen haar ook graag de kern van de bewegingen Radicale vernieuwing vanuit de praktijk laten voelen. Ter voorbereiding hebben we daarbij een vraag aan jullie:

Wat zou jij de minister mee willen geven in deze kennismaking, vanuit jullie deelname aan of betrokkenheid bij Radicale vernieuwing zorg?

Jullie reactie is waardevol! Onder dit bericht kun je een reactie achterlaten, of stuur uiterlijk 15 maart een e-mail naar onze coördinator Isabelle van der Wijk: i.vanderwijk@loc.nl.
Wij bundelen de reacties, die helpen ons bij het overleg met de minister.

Bij voorbaat dank voor jullie reacties!

VWS ondersteunt Radicale vernieuwing zorg van begin af aan: structureel en op verschillende manieren. Hoe precies? Dat lees je bijvoorbeeld hier en bekijk je via deze pagina.
VWS ondersteunt ook om eventuele knelpunten in wet- en regelgeving op de juiste gesprekstafel te leggen en waar mogelijk op te lossen​.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (3)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlene 1 jaar geleden

Goedemorgen,
Het aantal oudere echtparen neemt toe, de kans dat zij met een zorgvraag te maken gaan krijgen is hoog. Echtparen ervaren de kans om gescheiden geworden als hoog en stressvol. Ook het behouden van eigen regie lukt niet altijd. Dit, terwijl de kaders verpleeghuiszorg en wijkverpleging duidelijk zijn over behoud van eigen regie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ouderen zo lang mogelijk samen kunnen blijven, zodat hij gezamenlijke coping in stand blijft, of dat zij zo goed mogelijk gefaciliteerd worden als ze wel apart wonen? Deze relatie is cruciaal, zeker omdat zij ook voor elkaar zorgen.

Reageer op dit bericht
Douwe Dronkert 1 jaar geleden

Dag Charlene,

Bedankt voor je waardevolle input!

Hartelijke groet,

Douwe Dronkert (communicatie Radicale vernieuwing)

Reageer op dit bericht
Marco van Alderwegen 1 jaar geleden

Charlene,
Helemaal mee eens.
Geen scheiding van ouderen vanwege zorgvraag.

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese