Waarom ik vol over­tuiging koos voor de opleiding Waarde-vol Onder­wijs®

Mijn naam is Shanice Bek, 21 jaar, wonend in Alphen aan den Rijn. Voorheen heb ik de opleiding Helpende gedaan en afgerond. Daarna heb ik ook nog even de VIG-opleiding gedaan, maar helaas: om medische redenen heb ik die toen moeten stoppen.

Op dit moment werk ik als helpende in Rietveld, een locatie van ActiVite in Alphen aan den Rijn. In april heb ik ervoor gekozen om weer een opleiding te starten; ik wil toch nog graag een stapje hogerop komen. Uit eindelijk wil ik streven naar verpleegkundige.

ActiVite had mij eerst de normale VIG-opleiding aangeboden, waar ik aanvankelijk mee akkoord ging. Totdat het Waarde-vol Onderwijs aan bod kwam. Ik was meteen verkocht; het klonk mij als muziek in de oren!

Nu volg ik de praktijkleerroute Waarde-vol Onderwijs. Ik ben zo blij dat ActiVite mij deze kans geeft, en ook de mogelijkheid, om zo’n opleiding te volgen! Eindelijk een opleiding waar er meer gekeken wordt naar de cliënt en er meer tijd voor de cliënt gemaakt wordt. Meer het welzijn, in plaats van de zorg.

Je hoort de laatste tijd steeds vaker, dat alles om tijd en kosten gaat. Veel bezuinigingen, en nog efficiënter en sneller te werk gaan, zodat alles op tijd klaar is. Ik vind het zelf heel belangrijk dat er genoeg ruimte en tijd is voor de cliënt. Dat de cliënt zich gehoord en waardevol voelt. En dat je ook het verleden weet van de cliënt, wie hij/zij vroeger was. Wat voor hobby’s had hij/zij bijvoorbeeld? Het is heel belangrijk dat je beseft, dat de cliënt ook iemand was, voordat hij/zij bij ons in het huis kwam. Dat zijn allemaal dingen, waarin je je gaat verdiepen met deze opleiding.

Ik heb daarom ook geen moment getwijfeld toen mij deze opleiding werd aangeboden!

Foto Shanice: verkregen via Shanice Bek.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese