Radicaal Vernieuwen bij Wil­gaerden: cliënt voorop

Een tijdje geleden kreeg ik de kans om Radicaal Vernieuwen uit te breiden naar andere locaties binnen Wilgaerden. Dat vond ik echt heel erg leuk, maar tegelijkertijd vond ik het ook eng. Kan ik dat wel, en hoe moet ik dat dan doen? 300 vragen kwamen in mij op met het antwoord nee, dat ga ik niet doen, maar 1 stem zei ja, dat ga ik wel doen! Ik wil graag dat, als het nodig is en mijn ouders ooit naar een verpleeghuis gaan, zij ook de zorg krijgen die ze zelf graag willen.

Iedereen werkt hard, als je in de zorg werkt heb je een heel groot hart, anders kan je dit werk niet doen, het is ook heel mooi werk, maar soms ook heel zwaar, en dan al die regels waaraan je je moet houden…. Maar zijn die regels ook wel echt, zijn die regels zelf gemaakt of denk je dat het zo hoort? Daar gaat Radicaal Vernieuwen over, radicaal klinkt heel zwaar, maar daarom noemen we het ook vaak ‘Van regels naar relaties’. Lijstjes zijn handig, dan hoef je zelf niet meer na te denken, maar uiteindelijk zijn lijstjes meer werk, en die tijd en ruimte zouden toch fijn zijn om terug te geven aan de bewoners.

En dat kan! Hoe? Ik hou jullie daarvan op de hoogte en vertel jullie volgende week meer!

Groetjes, Esther Jong-van Wilsum.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese