Radicaal vernieuwen bij Wil­gaerden: tijd winnen voor de bewoner

Regels vernieuwen om tijd te besparen. Aan welke regels moeten we ons houden en welke regels kunnen we versoepelen? We zijn steeds aan het kijken hoe we de regels anders kunnen toepassen om meer tijd aan de bewoner te geven.

Regels vernieuwen met medicijnbladen

Bijvoorbeeld de medicatie. Medicijnbladen werden allemaal per bewoner iedere week apart ingescand. Dat is echt heel veel werk, en waarom? Omdat het handig is. Als er naar gevraagd wordt, kun je het zo opzoeken. Uiteindelijk gebeurt dit ongeveer 1 x per 3 jaar. Het is iedere week een half uur werk, dus tel maar uit. Daar zagen we dus verbetering. We hebben nu in een aantal locaties de medicatiebladen per week van alle bewoners op één gang in een mapje ingescand op de computer. Dit scheelt heel veel tijd. En dat is tijd van de bewoner. Om die tijd terug te geven aan de bewoner, hebben we op een locatie bonnen van een lunchroom gekocht. Zo kan elke bewoner met een collega een kopje koffie met een gebakje daar halen. Zo leuk! De bewoners van Wilgaerden genoten ervan, en wij ook!

Groetjes, Esther

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese