Oproep actieteam Ruimte voor dementie: com­municatiemateriaal?

Beste deelnemende organisatie Radicale vernieuwing zorg, 

Vanuit Radicale vernieuwing zorg met het actieteam Ruimte voor dementie zijn we de beweging aan het maken om de samenleving meer te betrekken bij het gedachtegoed leven in vrijheid en waardevol leven. Waarbij we steeds meer de beweging maken naar een open deurenbeleid binnen organisaties en locaties waar nu nog deuren gesloten zijn. 

Er zijn deelnemende organisaties die bij één of meerdere locaties de deuren open hebben en organisatie waarbij er nog een aantal stappen gezet moeten worden voordat ze open kunnen gaan.

Eén van de stappen is het betrekken van de samenleving, de samenleving in de breedste zin van het woord. Het kan de mantelzorger, zorgmedewerker, de medewerkers van de buurtsuper of de toekomstige bewoner zijn. We zouden het mooi vinden als we de samenleving mee kunnen nemen in het omdenken; dat het juist  normaal is dat de deuren van woongroepen en locaties open zijn, en dat er risico’s zijn die weloverwogen genomen kunnen en mogen worden. 

Vanuit het actieteam Ruimte voor dementie zijn we aan het onderzoeken wat er binnen de verschillende deelnemende organisaties al ligt aan materiaal om de samenleving te prikkelen en mee te nemen in het gedachtegoed leven in vrijheid en waardevol leven. Je kunt denken aan presentaties, filmpjes of andere producten die al ontwikkelend zijn. We zouden gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen, voorbeelden en kennis om dit weer dichtbij je eigen locaties in te kunnen zetten. Ook kunnen we dit gebruiken om er een groter gezamenlijk product van te maken die we allemaal kunnen gebruiken op en rond onze eigen locaties.  

Zou je jullie voorbeeldmateriaal willen delen met de deelnemende organisaties van radicale vernieuwing? Zo ja graag, we zijn erg benieuwd hiernaar! Input kun je via een reactie hieronder doorgeven, of mailen naar radicalevernieuwing@loc.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens het Actieteam Ruimte voor Dementie,

Judith, Babette en Renate

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese