Medezeg­genschap doe je samen

Goede voorbeelden van zorgorganisaties en cliënten­raden

Vorig jaar riepen LOC Waardevolle zorg en Actiz op om goede voorbeelden te delen over het vormgeven van medezeggenschap. Hieruit zijn vijf voorbeelden gekomen die in korte video’s worden toegelicht. Cliëntenraadsleden en bestuurders van diverse organisaties komen aan het woord. 

In alle gevallen wordt de fijne samenwerking benoemd. Bestuurders en cliëntenraden prijzen de transparantie en openheid in de samenwerking, het vertrouwen dat er is, en het feit dat men elkaar ziet als collega’s met hetzelfde doel. ‘We staan niet tegenover maar zij aan zij’ zo is het heersende gevoel.

Medezeggenschap en radicale vernieuwing zorg

Vanuit deze beweging werken we samen in het actieteam Samen Zeggenschap. Leer er meer over via: 

Samen Zeg­genschap | Zorg, kwaliteit en regie dichter bij bewoners of in het eerder verschenen artikel: “Door de ogen van de ander naar de wereld kij­ken”

Luistertip: Podcast mijmeren over medezeggenschap, SPECIAL: Medezeggenschap met bestuurders

Over medezeggenschap maakten we eerder een reeks podcasts: mijmeren over medezeggenschap. En drie specials, waarin bestuurders met elkaar in gesprek gingen. Zo ging Inge Borghuis, bestuurder van Amstelring in gesprek met Claire Vlug bestuurder van jeugdbescherming regio Amsterdam. In elke aflevering gaan twee bestuurders, ieder uit een andere sector, met elkaar in gesprek over kansen en vragen, dilemma’s en mogelijke oplossingen die de dagelijkse praktijk van medezeggenschap met zich meebrengt.

Beluister alle podcast via anchor.fm/clientenraad

Hoe werk jij aan medezeggenschap? Laat het hier onder in een reactie weten. 

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese