Manifest Radicale ver­nieuwing jeugdzorg: Geef kinderen hun vrijheid terug.

De jeugdzorg is dagelijks in het nieuws. Ondanks veel goede bedoelingen geven jongeren, kinderen en ouders massaal aan dat zij zich niet gehoord, gezien en geholpen voelen. Jeugdwerkers lopen weg. Gemeenten klagen over tekorten. Het moet anders. Daarom is er vanuit de beweging Radicale vernieuwing jeugdzorg nu een Manifest met de titel: Geef kinderen hun vrijheid terug. Laat ieder kind zichzelf zijn.

De beweging Radicale vernieuwing jeugdzorg verbindt mensen die op allerlei manieren werken aan alternatieven. Met het Manifest willen we mensen in het land inspireren om te kiezen voor een radicaal nieuw verhaal. 

“We moeten elkaar inspireren om andere dingen te gaan doen”

Het doel van het Manifest is dat we zoveel mogelijk mensen kunnen raken. Maar ook initiatieven, gemeenten, ministeries, regering, jeugdzorgorganisaties, scholen en anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning aan kinderen en jongeren. En dat zij het manifest ondertekenen en delen in hun netwerken. Als hulp om ertoe te komen dat we in het hele land gaan doen wat nodig is zodat ieder kind vrij en zichzelf kan zijn. Dat dat nu niet het geval is wordt duidelijk in de opsommingen uit het Manifest.

De beweging Radicale vernieuwing jeugdzorg ondersteunt individuen, initiatieven en partijen hierbij – en zorgt voor acties en verbinding.

Teken ook en doe mee! 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese