Erkenning

Beste allen. De kijk op radicale vernieuwing GGZ spreekt mij aan. Hopelijk wilt u de tijd nemen om mijn verhaal te lezen en met mij mee te denken.

Ik ben werkzaam als psycholoog in mijn eigen praktijk (www.praktijkleanin.nl), Deze ben ik in april 2021 gestart. Ik werk vanuit de positieve cognitieve gedragstherapie en combineer in een sessie gesprekken met fysieke beweging (yoga, dansen, boksen, fitness of wandelen). Autonomie staat hoog in het vaandel en er is zowel voor de cliënt als voor mijzelf veel bewegingsruimte. Mijn concept is gestoeld op een literatuuronderzoek wat ik vooraf heb gedaan. Helaas val ik tussen wal en schip in de zin dat ik niet regulier genoeg ben voor de zorgverzekeraars. Ik wil namelijk niet werken vanuit diagnoses en een "ziekteblik". Tevens ben ik geen GZ-psycholoog. Daarom wordt mijn behandeling niet vanuit de basisverzekering vergoed. Anderzijds ben ik niet alternatief genoeg om complementair vergoed te worden. 

Ik ben data aan het verzamelen om de effectiviteit van mijn behandeling te onderzoeken. De resultaten zijn zeer positief en ook de ervaringen van cliënten liegen er niet om (o.a. "Ik voel me lichter dan in andere trajecten." "Zonder jullie had ik het niet gered.") Ik merk dat door hoe de zorgstructuur nu is ingericht, veel mensen deze behandeling niet kunnen betalen uit eigen zak. En dat vind ik zonde! Deze mensen lopen deze mogelijk voor hen effectieve behandeling nu mis. Daarom denk ik er aan om data te blijven verzamelen en dit op een gegeven moment te publiceren om er meer erkenning voor te laten komen. Mijn gedachtengang komt echter voor nu niet verder dan dat – omdat dit een voor mij nog onbekende wereld is. Vandaar dat ik erg graag in contact kom met gelijkgestemden die ervaring hebben in publiceren en wellicht erkenning krijgen voor een bepaalde methode. En eventuele vervolgstappen hoe het zorgsysteem hier dan in mee te krijgen. Of anderszins hoe ik meer erkenning voor dit concept zou kunnen krijgen en dit zich als een olievlek zou kunnen uitspreiden. Meer beweging, meer autonomie en meer positiviteit.  

Is dit iets waar u over mee kunt/wilt denken? Zo nee, heeft u een idee waar ik terecht zou kunnen met mijn zoektocht?  Ik hoop van u te horen, hartelijk dank!  Met hartelijke groet, Ryanne van Dooren-de Breed

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Douwe Dronkert 2 jaar geleden (bewerkt)

We hebben de oproep van Ryanne ook gedeeld op sociale media, en daar komen nu ook verschillende reacties. Die zijn hier te lezen: www.linkedin.com/…82464-MpRd

Reageer op dit bericht
Carlijn van Aalst 2 jaar geleden

Beste Ryanne,

Dankjewel voor het delen van jouw verhaal! Ik hoop dat dit platform jou in deze zoektocht gaat helpen. Er zijn veel mensen die merken dat mensen niet de juiste zorg ontvangen door hoe de zorgstructuur nu is ingericht. Om verder te verkennen wat we kunnen betekenen, kunnen we ook een keer verder kennis maken. Je kan mij bereiken op c.vanaalst@loc.nl dan maken we een belafspraak, is dat een goed idee? Ik hoor graag van je.

Hartelijke groet!

Carlijn, coordinator Radicale vernieuwing langdurige ggz

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s verschijnen allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing langdurige ggz. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail rvggz@loc.nl of bel 030 207 4067.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Click to access the login or register cheese