Een gezicht geven aan mensen die langdurig ggz zorg ontvangen

Beste betrokkenen bij Radicale vernieuwing langdurige ggz,
 
Al vanaf de start van de beweging hebben we met elkaar de droom om krachten te bundelen om mensen die langdurige ggz-zorg ontvangen in beeld te brengen en hun verhalen te horen en te delen. Zo kunnen we in de samenleving meer zichtbaarheid  geven aan deze mensen en hun levensverhalen.
 

Daarom mijn oproep:
Willen jullie linkjes, beelden en verhalen delen vanuit jullie omgeving, waar het leven, ervaringen, wensen van deze mensen in beeld gebracht zijn? Alles is welkom, geschreven woorden, beelden, video's of andere uitingen. Groot, of heel klein.
 
Dit kan ons helpen in de beweging waarin het gaat om waarde voor mensen, en niet om protocollen, gewoonten of systemen.
 
Daarnaast blijven we altijd open staan voor mogelijkheden die jullie zien om hier op verschillende manieren meer aandacht aan te besteden. 
 
Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid!
Carlijn.
Coördinator Radicale vernieuwing langdurige ggz
 
PS: Zelf werd ik bijvoorbeeld erg geraakt door deze uitgave 'Binnen de buitenkant' van ZonMw, hier gratis te bestellen: https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/geestelijke-gezondheid-ggz/binnen-de-buitenkant/
"Het boek Binnen de buitenkant gunt de lezer een kijkje in het hoofd en hart van mensen die vastliepen in zichzelf. Wat gebeurde er in hun leven? Wat gaat er nu beter en is dat mede toe te schrijven aan de herstelbevorderende aanpak? Hun verhalen worden gelardeerd met persoonlijke tips, ervaringen van professionals en recente inzichten uit enkele, door ZonMw gefinancierde, projecten. Daarnaast is een apart hoofdstuk te lezen over het ontstaan en de visie van de herstelbenadering." 

 

Download artikel als PDF

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s verschijnen allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing langdurige ggz. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail rvggz@loc.nl of bel 030 207 4067.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Click to access the login or register cheese