Zinvolle dag­besteding

  • 7 maart 2022
  • 10:00 - 11:30
  • Online

Een vraag vanuit deelnemer Mind-Up (GGZ Friesland) over hoe anderen de beweging maken, van aanbodgestuurde naar vraaggerichte activiteiten voor cliënten, maakte reacties los bij andere deelnemers. Onder meer een regisseur dagbesteding, een manager en activiteitenbegeleider van verschillende organisaties uiten behoefte om uit te wisselen over waar ze mee bezig zijn op het gebied van ‘re-activering’ en zinvolle dagbesteding. Hoe kunnen ze elkaar helpen de vernieuwing in de praktijk verder te brengen?

Praktijkervaring uitwisselen

Na een mailwisseling met voorbeelden, ontmoeten deelnemers vanuit de verschillende organisaties elkaar daarom in een online bijeenkomst, om verder in te gaan op wat zij tegenkomen. In de zoektocht die het kan zijn, om uit te vinden hoe je samen met cliënten en naasten vormgeeft aan een zinvolle daginvulling voor mensen die langdurig psychische problematiek ervaren. Met als uitgangspunt dat wat ertoe doet: voor de individuele cliënten, hun naasten en de betrokken medewerkers. De droom van Radicale vernieuwing ggz is dat dat steeds opnieuw het uitgangspunt kan zijn. Dus ook op het gebied van zinvolle activiteiten.

De deelnemers hebben de uitnodiging gekregen om iemand mee te nemen die aan het gesprek bij kan dragen, door vanuit eigen ervaring te vertellen wat re-activering/dagbesteding kan betekenen in het leven.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese