Data nnb.: Overleggen kernteam en directies VWS-minis­terie

Data van deze periodieke overleggen zijn nog niet bekend, die volgen later.

Radicale vernieuwing van de langdurige ggz kan alleen maar samen. Met alle betrokkenen. De VWS-ministeries Curatieve Zorg, Langdurige Zorg en Maatschappelijke Ondersteuning ondersteunen de vernieuwing en dragen ook financieel bij. VWS ondersteunt ook om eventuele knelpunten in wet- en regelgeving op de juiste gesprekstafel te leggen en waar mogelijk op te lossen​.

Periodiek

In de overleggen met de VWS-ministeries wisselen we onder meer ervaringen uit en verkennen we wat deze vernieuwing voor ieders rol en taakuitvoering betekent. We kijken wat VWS aan de beoogde vernieuwing bij kan dragen. Welke vertegenwoordigers van het kernteam (en dus ook van deelnemende zorgorganisaties die onderdeel uitmaken van het kernteam) bij de overleggen zijn, wordt steeds bepaald op basis van onderwerp en belangstelling.

Aanmelden & vragen

Wil je bij de volgende ontmoeting zijn?
Heb je vragen of wil je meer informatie?

Stuur graag een email naar rvggz@loc.nl, of bel 030 – 207 40 67.

VWS wil steun zijn voor de beweging

Theo van Uum (VWS-directeur langdurige zorg) heeft al langer ervaring met waar een landelijke beweging Radicale vernieuwing toe kan leiden, namelijk in de verpleeghuiszorg en zorg thuis. In zijn presentatie tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst voor alle deelnemers in 2021 vertelt hij over zijn kennismaking met de Radicale vernieuwingsbewegingen in het land. 

Daarin laat de VWS-directeur weten: “Ik vind Radicale vernieuwing ook een betrouwbare partner. Ook als je de randen opzoekt, dat is ook voor een departement als VWS waar heel veel regelgeving vandaan komt toch ook best wel eng, is het fijn als je een betrouwbare partner hebt met wie je die zoektocht aangaat. Om te kijken of je de wereld net een stukje beter kunt maken voor de bewoners, cliënten, voor de medewerkers.“

“Ik vind het een mooie beweging, ik doe er graag aan mee en ik ondersteun ook graag. We doen dat vanuit VWS met financiële middelen en we kunnen een belangrijk aanspreekpunt zijn voor jullie als het gaat om wet- en regelgeving. Dus bij knelpunten waar je in de praktijk tegenaan loopt vind je bij VWS of bij mij altijd een gewillig oor. Ik zeg niet dat we alles met een pennestreep kunnen doorhalen, maar we kunnen wel altijd met elkaar in gesprek gaan en kijken of het niet een stuk eenvoudiger kan. In die zin wil ik als VWS ook echt een steun zijn voor de beweging.”

“Heel erg hoopvol”

De directeur langdurige zorg denkt “dat de beweging echt een hele belangrijke bijdrage kan leveren.” Van Uum: “Dus ik zie eigenlijk vol verwachting uit naar wat er in beweging wordt gebracht met de radicale vernieuwing in de ggz. Ik ben heel erg hoopvol. En ik hoop dat we er met elkaar iets moois van kunnen gaan maken.”

Bekijk zijn hele presentatie in de video hieronder.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese