Met Lynn Berger in gesprek over Zorg

  • 15 mei 2023
  • 14:00 - 16:00
  • Zwolle, definitieve locatie volgt na aanmelding

Met Lynn Berger in gesprek over Zorg

Lynn Berger is journalist en schrijver. Ze onderzoekt hoe zorg zich ontwikkelt, wat het voor ons doet en wat we nodig hebben om goed voor elkaar te kunnen zorgen. Ze brengt aan het licht hoe groots zorg is achter onze voordeuren en hoe onzichtbaar deze zorg is.

In haar meest recente boek Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald) toont Lynn de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk. Binnenkort gaat Lynn live met ons in gesprek en jij kunt daarbij zijn!

Waardevol samenleven

Wanneer we toe willen naar een samenleving waarin omzien naar elkaar en zorg hebben voor elkaar de basis is, dan is een van de voorwaarden dat daar ook voldoende ruimte voor is. In de visie Waardevolle zorg beschrijft LOC Waardevolle zorg (ondersteuner Radicale vernieuwing) hoe de waarden van mensen leidend zijn in hoe zij hun leven willen leiden, en zorg daarop kan aansluiten indien nodig.

In gesprek over Zorg

Op 15 mei gaan we live met Lynn in gesprek over zorg in Nederland. En met zorg bedoelen we niet alleen de zorg die in bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartspraktijken en verpleeghuizen wordt geleverd, maar juist ook de zorg in de samenleving: de zorg die jij en ik dagelijks thuis of in onze omgeving voor elkaar hebben.

Meer informatie en aanmelden

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Espria Ledenvereniging, een collectief van meer dan 300.000 huishoudens. LOC werkt samen met de ledenvereniging en nodigt cliëntenraden en deelnemers aan vernieuwingsbewegingen graag uit voor deze bijeenkomst. Cynthia op den Brouw, directeur van de Ledenvereniging, gaat in gesprek met Lynn over haar gedachtegoed. Je kunt in Zwolle live je vragen stellen en je boek laten signeren.

Programma:


Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Na afloop is er ruimte voor een meet en greet en zal Lynn boeken signeren.

Kosten

Cliëntenraden (en ondersteuner) die lid zijn van LOC en deelnemers aan vernieuwingsbewegingen kunnen kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst. Niet-leden betalen 22,50 euro.

Aanmelden voor de bijeenkomst in Zwolle? Dat kan via deze knop:


Lynn Berger werkt voor het online journalistiek platform De Correspondent. Daarvoor schreef Lynn onder meer voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese