Meld je nu aan voor de Week van de Medezeg­genschap 2023

  • 2 oktober 2023
  • Door het land & online

Medezeggenschap van cliënten is een belangrijke voorwaarde voor het realiseren van Waardevolle zorg, zorg die draait om wat er voor mensen toe doet. Voor mensen die zorg nodig hebben én hun naasten. Maar hoe organiseer je dat effectief? Zoals we eerder berichtten, organiseert LOC Waardevolle zorg (ondersteuner van de beweging Radicale vernieuwing) dit jaar voor de vierde keer de Week van de Medezeggenschap, van 2 tot en met 6 oktober 2023. Eerste programma-onderdelen zijn nu bekend. En iedereen kan zichzelf, maar ook eigen initiatieven aanmelden.

Het thema van de Week van de Medezeggenschap dit jaar is ‘Lokaal organiseren van (mede)zeggenschap’. In de samenleving wordt de roep om zeggenschap in de eigen leefomgeving steeds groter, en daar wil LOC vanuit medezeggenschap bij aansluiten.

Het is essentieel dat juist de stem van de mensen die zorg en ondersteuning krijgen, een duidelijke plek krijgt in de beleidsvorming – en daarmee uiteindelijk in de kwaliteit van zorg. Zij weten wat voor hen belangrijk is, past bij hun leven en wat nodig is. Hun (mede)zeggenschap heeft dan ook enorme meerwaarde. Komen tot een goede samenwerking met cliënten en hun naasten is alleen geen vanzelfsprekendheid.

Door het hele land

Tijdens de Week van de Medezeggenschap laten cliëntenraden, zorgorganisaties en andere betrokkenen (zoals zorginkopers van zorgkantoren) door het hele land zien hoe zij samenwerken aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Betrokkenen bij medezeggenschap kunnen zich aanmelden voor diverse regionale bijeenkomsten en online trainingen die helpen de medezeggenschap in de eigen organisatie te versterken.

Voor het programma en aanmelden, kijk verder op weekvdmedezeggenschap.nl. Daar zijn ook hulpmiddelen te vinden om eigen initiatieven op de kaart te zetten.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese