Doorontwik­keling Radicale ver­nieuwing met bes­tuurders

  • 2 juni 2023
  • 14:00 - 16:00
  • LOC Waardevolle zorg, Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht

In 2021 zijn we de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz gestart met een droom: een geestelijke gezondheidszorg waarin mensen het belangrijkst zijn. En niet de regels, protocollen of gewoontes. Een beweging van regels naar relaties. Samen met 14 deelnemende organisaties, de Nederlandse ggz, Phrenos, Trimbos-instituut, Valente, VWS, zorgkantoren, IGJ, NZa en ondersteuner LOC Waardevolle zorg, is twee jaar lang hard gewerkt aan deze droom.

Een greep uit eerste resultaten: De leefwereld van cliënten en medewerkers komt meer centraal te staan; hulpverleners geven aan dat ze door de innovatieve aanpak kostbare tijd kunnen vrijmaken voor Waardevolle zorg; organisaties profiteren van innovaties van gelijkgestemde deelnemers.

Nu is het tijd voor een volgende stap en daar zijn we deze maanden ook over in gesprek met bestuurders van de deelnemende organisaties.

Inspiratie

Met inspirerende bijdragen van psychiater en hoogleraar Floortje Scheepers over vernieuwing in de langdurige ggz en van bestuurder Lia de Jongh die ons voor is gegaan bij de doorontwikkeling van de beweging Radicale vernieuwing vanuit de ouderenzorg.

Psychiater en hoogleraar ggz-innovatie Floortje Scheepers tijdens de Week van de Radicale vernieuwing

Topaz-bestuurder Lia de Jongh, vanaf 2006 betrokken bij Radicale vernieuwing zorg:

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese