Zorgcentra De Betuwe

Algemeen

Zorgcentra De Betuwe, verrassend veel meer dan wonen!

Al meer dan 50 jaar bieden wij ouderenzorg in het Rivierengebied. Onze wortels liggen in onze lokale woonzorgcentra. De laatste jaren hebben we ons doorontwikkeld tot een eigentijdse en tikkeltje eigenwijze (thuis)zorg- en welzijnsorganisatie voor senioren in de regio.

Met meer dan 600 betrokken vrijwilligers en 800 goed opgeleide medewerkers zijn we een relatief kleine organisatie die passende oplossingen en eerlijke antwoorden geeft op vragen van cliënten en belanghebbenden. Wij ondersteunen ouderen en bieden in overleg passende thuiszorg en andere oplossingen zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Van dagbesteding tot dagelijkse Wondverzorging, van Logopedie tot Revalidatie na een operatie. En wanneer zelfstandig wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort, dan kunnen ouderen bij ons ook terecht om veilig en beschermd te wonen in een van onze negen zorgcentra in de regio..

Radicale vernieuwing

Al voor de start van Radicale Vernieuwing zijn wij begonnen met Rijnlands werken. Beide sluiten heel goed op elkaar aan, omdat de dagelijkse zorg centraal wordt gesteld: de interactie tussen cliënt en collega is leidend in alles wat we doen. Bij aanvang hadden we vooral de hoop dat vanuit Radicale Vernieuwing verandering teweeg kon worden gebracht in wet- en regelgeving. Deze gaat immers vaak sterk uit van wantrouwen in plaats van het gewenst vertrouwen in de zorg. In de praktijk blijkt dit echter nog wel weerbarstig… Tegelijkertijd hebben we op een aantal punten wel kunnen leren van andere deelnemers aan Radicale Vernieuwing, dus dat is andere ‘winst’ geworden dan we op het oog hadden.

Vanuit onze praktijk, zoals wij nu een aantal jaar Rijnlands werken, zien we een hele grote verandering in onze organisatie: er is meer contact en verbinding, meer ruimte om echt te doen wat cliënten helpt en een aantal eenvoudigere systemen. Ook gaan we veel minder uit van regels, maar meer van waarde en het doel van de regel in plaats van de regel zelf. Deze verandering is voelbaar aan de sfeer, stemming en energie binnen Zorgcentra De Betuwe.

Meer weten

Artikelen over Zorgcentra De Betuwe: