Zon­nehuisgroep Amstelland

Hart voor kwaliteit

Zonnehuisgroep Amstelland is een organisatie voor ouderenzorg met verschillende locaties in Amstelveen, Amsterdam, Mijdrecht, Vinkeveen en Ouderkerk aan de Amstel. De missie van Zonnehuisgroep Amstelland is: ‘Hart voor kwaliteit van leven’. De cliënt staat bij ons centraal.

Specialistische zorg

Wij bieden specialistische zorg voor mensen met dementie of met een lichamelijke beperking. Ook bieden wij oplossingen voor revalidatie en crisissituaties. Mensen die tijdelijk moeten aansterken na een operatie of behandeling kunnen ook bij ons terecht. Tot slot hebben wij een zorghospice, daarin begeleiden en ondersteunen wij mensen en hun naasten bij de laatste levensfase.

Van regels naar relaties

In de ouderenzorg zijn regels en afvinklijstjes soms belangrijker geworden dan liefdevolle zorg voor bewoners. Wij willen van regels naar relaties. Zonnehuisgroep Amstelland wil cliënten zoveel mogelijk laten leven zoals zij dat willen, uiteraard binnen de mogelijkheden die er zijn. De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg stimuleert ons bij deze omslag en geeft ons nieuwe inzichten.

Blij zijn

Zonnehuisgroep Amstelland stelt het welzijn van de cliënt voorop. Leven zoals je wilt leven, dat is het motto. Bewoners moeten vrijheid, rust en plezier hebben. Medewerkers onderzoeken continue waar een bewoner blij van wordt en geven daar invulling aan.

‘Zeg ja’

We hebben een nieuw motto: ‘We zeggen ja tegen onze cliënten.’ Hierdoor gaan onze medewerkers steeds creatiever denken. Bovendien wordt de betrokkenheid bij de zorg van onze cliënten vergroot, niet alleen van onze medewerkers maar ook van de naasten, behandelaars en het management.

Iedereen gelukkig

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg past bij onze interne vernieuwing waarbij medewerkers de verantwoordelijkheid krijgen over het werk dat zij doen – en op welke manier. Wij werken toe naar een zelforganisatie waarbij de wens van onze cliënt centraal staat. Zo is het inmiddels mogelijk om in onze tuin te barbecueën en hebben wij een bad in onze spa-ruimte gemaakt. Onze cliënten worden hierdoor gelukkiger, en onze medewerkers ook.

Meer over radicale vernieuwing bij Zonnehuisgroep Amstelland:

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Gerelateerd

Week van de Radicale Vernieuwing!
7 t/m 11 november 2022

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.