Zinzia

Eigenheid van de mens

We ondersteunen mensen met dementie en lichamelijke klachten. Dit doen we vanaf verschillende locaties in de provincies Gelderland. We geloven in de eigenheid van de mens. Hier willen wij onze zorg op laten aansluiten.

Dichter bij de bewoner

Dichter bij onze bewoners komen is wat we willen. En de zorg laten aansluiten op wat de bewoners willen. We willen omstandigheden creëren waarin niet het systeem, maar juist de bewoner het middelpunt is van ons handelen. Door aan te sluiten bij de Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zetten we weer stappen in de goede richting.

Bewoner centraal

We stellen onszelf hierbij de vraag: ‘Wat houdt onze bewoners bezig?’ Om deze vraag te beantwoorden gaan we met elkaar in gesprek. Met de bewoners, de professionals en de mantelzorgers of vrijwilligers. Door een antwoord te vinden op deze vraag, lukt het ons om de bewoner weer centraal te zetten.

Anders kijken

Door de deelname aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg kijken we anders. Voorheen hingen we bijvoorbeeld aanplakbiljetten in de gang. Eigenlijk is dat raar, want dat doen we toch thuis ook niet? Hetzelfde geldt voor de wielen onder de karren. Die maken een enorm kabaal. In ons eigen huis worden we ook niet blij van zoveel lawaai.

Samen naar verbetering

De medewerkers zien de verbetering in de totale zorg. Zo is er weer tijd om een praatje te maken met de bewoners. De volgende stap is de familie meenemen in onze werkwijze en daarover van gedachten te wisselen. Want we kunnen het niet alleen.

Meer weten

Artikelen over Zinzia: