MIJZO (Volckaert)

Eigenaarschap

Volckaert heeft drie woonzorglocaties voor ouderen in Oosterhout en twee locaties in Dongen. De missie is cliënten in staat te blijven stellen om hun leven invulling te geven naar eigen wensen en behoeften. Dit omdat Volckaert vindt dat de cliënt eigenaar is en blijft van zijn eigen leven. Samen met naasten en vrijwilligers kan de cliënt zijn leven naar eigen behoefte inrichten. Medewerkers van Volckaert ondersteunen daar waar nodig is.

Welbevinden

Volckaert doet mee aan de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg omdat wij vinden dat onze zorg en diensten bedoeld zijn om de eigen regie van onze cliënten te ondersteunen. Onnodige inzet van professionele hulp leidt tot verlies van regie en vitaliteit en daarmee het welbevinden van onze cliënten. Wij willen één van de vier organisaties zijn die de kern vormen van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg waarbij gestreefd wordt naar een regelvrije omgeving die ertoe leidt dat het geven van zorgen weer over de kern kan gaan: het aangaan van de relatie met elkaar.

Cliëntvraag is leidend

Volckaert zet sinds 2012 in op een verandering van cultuur en organisatie waar de cliëntvraag leidend is. Ook willen wij het eigenaarschap van de cliënt en de medewerker behouden en bevorderen. Daarom moet iedereen bij ons kunnen meepraten én invloed kunnen hebben op de besluiten die bij Volckaert worden genomen – zowel de cliënten als de medewerkers.

Kwartiermakers

Ons managementteam is uitgebreid met twee cliënten en twee medewerkers uit de directe zorgverlening. Wij noemen deze mensen de ‘kwartiermakers’ van Volckaert. De kwartiermakers worden ondersteund en geadviseerd door 20 gidsen die hen van de juiste informatie voorzien.

Ons streven is 90% aandacht en 10% administratie. Dat willen we bereiken door de computers en stoelen uit de teampost te verwijderen. In ruil voor de stoelen kiezen we voor ‘melkkrukjes’ om makkelijk even aan te kunnen schuiven bij onze bewoners.

Teammanagers over Radicale vernieuwing:

Meer lezen over Volckaert

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Trefwoorden: Volckaert

Gerelateerd

Facts

Adres
Dongepark 1, 5102 DB Dongen

Contactpersoon
Mieke Moorman en Clemens van den Berg
Teammanagers Oosterheem
E-mail: cvdberg@volckaert.nl
www.volckaert.nl

Facebook
MIJZO (Volckaert) op Facebook

LinkedIn
MIJZO (Volckaert) op LinkedIn

YouTube
MIJZO (Volckaert) op YouTube

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.