’t Zorghuus

In het dorp

‘t Zorghuus is een kleinschalige woonzorgorganisatie in het Limburgse dorp Ysselsteyn. De organisatie heeft 3 huizen: 2 voor mensen met dementie en 1 voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.  ‘t Zorghuus is een initiatief van buurtbewoners. Het is opgericht zodat bewoners die meer zorg nodig hebben, in hun vertrouwde dorpse omgeving kunnen blijven wonen.

Familie

De bewoners wonen in groepen van 8 mensen. Elke groep heeft een gezamenlijke huiskamer en keuken. ‘t Zorghuus hecht veel waarde aan de familie van bewoners. Zo is bezoek van de familie altijd welkom en draagt de familie bij aan de zorg en het welzijn van een cliënt.

Erkenning

‘t Zorghuus levert goede zorg, daar zijn wij van overtuigd. Goede zorg betekent geen papierwerk. Daarom pleiten wij voor een versoepeling van registratie-eisen. Wij willen erkenning voor onze goede zorg – zónder papierwerk, daarom doen wij mee aan de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Bovendien hopen wij door onze deelname geïnspireerd te worden door andere verpleeghuizen in Nederland.

Samen sterk

Wij willen graag erkenning voor onze goede zorg met versoepeling van registratie-eisen. Wij willen de zorg kunnen blijven bieden die wij met elkaar ontwikkeld hebben. Daarom zoeken we medestanders, want samen staan we sterk.

Knelpunten oplossen

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg brengt ons in contact met andere zorginstanties. Dit contact brengt ons verder. Samen kunnen we knelpunten van onszelf, maar ook van andere organisatie bespreken en oplossen.

Uitgebreid artikel over Radicale vernieuwing bij ’t Zorghuus:

Meer weten

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Gerelateerd

Facts

Adres
Lovinckplein 7, 5813 CC Ysselsteyn

Contactpersoon
Ruud Janssen
ruud@zorghuus.nl
www.zorghuus.nl

Facebook
’t Zorghuus op Facebook

Twitter
’t Zorghuus op Twitter

LinkedIn
’t Zorghuus op LinkedIn

Week van de Radicale Vernieuwing!
7 t/m 11 november 2022

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.