Rieder­borgh

Gemeenschap

Riederborgh is sinds 1971 een zorgorganisatie in Ridderkerk en sterk verankerd in de lokale gemeenschap. Wij zijn een protestants-christelijke organisatie en staan open voor alle cliënten die onze hulp nodig hebben. Kenmerk van de Riederborgh-gemeenschap is het horizontaal gericht denken: we maken er allemaal deel van uit. We gaan ervan uit dat iedereen, naar vermogen en vanuit eigen verantwoordelijkheid, een bijdrage wil en kan leveren aan goede zorg voor elkaar.

Een (thuis)gevoel

De gemeenschap koestert zes belangrijke kernwaarden: ontmoeting, inspiratie, huiselijkheid, gastvrijheid, deskundigheid en rentmeesterschap. In de Riederborgh wordt het gewone van het alledaagse contact en het creëren van een thuis(gevoel) als enorm waardevol gezien.

Roer omgooien

Bij de Riederborgh moet het roer om. De huidige manier van organiseren sluit niet meer aan op waar bewoners behoefte aan hebben. De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg past naadloos bij het gedachtegoed van de zorggemeenschap: het diepe verlangen goed te doen aan (kwetsbare) mensen en hun naasten. Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg is voor ons een steun in de rug door van anderen te leren en gestimuleerd te worden. Ook kunnen we zo samen wijsheid, kennis en inzicht verwerven.

Dienend leiderschap

Persoonlijk contact komt in de toekomst weer centraal te staan. Dit zal bij ons leiden tot nieuwe verhalen en kennis van bewoners. Het doel van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg is voor ons ook om onze organisatiestructuur efficiënter en effectiever in te richten: wij willen ‘dienend leiderschap’. Bovendien moet de beweging leiden tot betere inzet van onze middelen en kostenbesparing.

Uitdagingen

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zet ons voor een aantal uitdagingen. De grootste uitdaging bij Riederborgh is om alle medewerkers mee te nemen in de omslag. Dit proberen we te doen door onze medewerkers te benaderen om zelf met ideeën en initiatieven te komen. Op dit moment is de bestaande cultuur namelijk nog teveel top-down. Daarnaast willen we ook de familieparticipatie vergroten en mantelzorgers meer betrekken bij de zorg die wij bieden.

Meer lezen over Riederborgh

  • Link naar Factsheet Waardigheid en trots over de driehoek cliënt, professional, mantelzorger.
  • In onderstaande publicatie is uitgebreid te lezen over de vernieuwing bij Riederborgh:
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Trefwoorden: Riederborgh

Gerelateerd

Facts

Adres
Boksdoornstraat 2, 2982 BC Ridderkerk

Contactpersoon
Casper van der Most
casperm@riederborgh.nl
www.riederborgh.nl

Facebook
Rieder­borgh op Facebook

Twitter
Rieder­borgh op Twitter

LinkedIn
Rieder­borgh op LinkedIn

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.