Innoforte

Ondersteunen waar nodig

Innoforte heeft vijf woonzorglocaties: één in Arnhem en vier in Velp. Vreedenhoff (Arnhem) is een grote locatie voor mensen met (een vorm van) dementie die kunnen wonen in kleine leefgroepen. ’t Jagthuis en het Lorentzhuis zijn kleinschalige verpleeghuizen voor ouderen met dementie. In de Biesdel, Oosterwolde en op een afdeling van Het Lorentzhuis wonen mensen zelfstandig. Als het nodig is, kan er gebruik worden gemaakt van diensten zoals de boodschappenservice, kapper of verzorging. Verder bieden wij thuiszorg aan ouderen en dagbesteding aan mensen met beginnende dementie.

Wij staan ouderen bij met professionele zorg zodat zij hun leven kunnen (blijven) leiden zoals zij dat wensen, met familie en vrienden in hun nabijheid. Onze zorg is persoonlijk, op maat en met warmte. We geloven in gedeelde zorg: sámen met familie en vrijwilligers. Onze werkwijze en onze locaties ademen de sfeer ‘zoals thuis’. Voor huidige én toekomstige generaties ouderen. We benutten (technologische) mogelijkheden die woonplezier, zorggemak en werkplezier vergroten.

Cliënt centraal

Innoforte is ervan overtuigd dat goede zorg start bij het investeren in de relatie met de cliënt en diens familie. Wij doen mee aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg om de cliënt echt centraal te kunnen zetten en om onze medewerkers (weer) trots te laten zijn op hun vak.

Aandacht

Radicale vernieuwing zorg gaat over onze kernwaarden:

  • Mensen kunnen leven zoals zij gewend zijn;
  • Mensen kunnen zorg ontvangen op de manier die bij hen past;
  • Medewerkers kunnen met plezier en passie werken.

Deelname aan de beweging brengt de aandacht terug naar wat van waarde is voor cliënten, hun naasten en medewerkers.

De kracht van omgevingsgerichte zorg

Innoforte is specialist op het gebied van belevings- en omgevingsgerichte zorg aan mensen met dementie en hun naasten. Hierbij houden wij rekening met de fysieke omgeving, bejegening en structuur van de dag van onze bewoners en cliënten.

Verder vinden wij dat als iemand aan het laatste stukje van zijn leven bezig is, zorg over verwennen en genieten moet gaan. Vrijheid van de cliënt is daarbij ons uitgangspunt. 

Vier V’s

We werken binnen Innoforte volgens onze kernwaarden, de vier V’s: 

  • Verbonden: We geloven in gedeelde zorg: samen mét de bewoner/cliënt, familie/naasten, vrijwilligers en met elkaar.
  • Vakkundig: We bieden professionele zorg aan bewoners op locatie en cliënten in de wijk. We hebben kennis van zaken, zijn vakkundig en hebben het hart op de goede plek. We durven wat we zien, horen, voelen te gebruiken om zorg op maat te geven.
  • Vertrouwen: Onze zorg is persoonlijk, op maat en met warmte. Dat kan alleen als we ook zo met elkaar omgaan.
  • Verantwoordelijk: In onze aanpak laten we ons leiden door wat kan én door wat bewoners en cliënten helpt.

Dilemma

Er zijn niet voor niets regels in de zorg opgesteld. Ons dilemma is dan ook: hoe blijven we handelen in de geest van de opgestelde regels, zonder dat de regels leidend worden? De regels zijn nuttig en nodig, maar horen uiteraard alleen ‘dienend’ te zijn. Om die reden zijn wij overtuigd van de waarde van de dialoog. We gaan steeds opnieuw in gesprek met onze cliënt en diens familie. Ook investeren wij in trainingen om de communicatieve vaardigheden van onze medewerkers te versterken.

Meer lezen over Innoforte

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Trefwoorden: Innoforte

Gerelateerd

Facts

Adres
Hoofdstraat 1, 6881 TA Velp

Contactpersoon
Renate Pelkman
R.Pelkman@innoforte-zorg.nl
www.innoforte-zorg.nl

Facebook
Innoforte op Facebook

LinkedIn
Innoforte op LinkedIn

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese