Innoforte

Ondersteunen waar nodig

Innoforte heeft vier woonlocaties in Velp. ’t Jagthuis en het Lorentzhuis zijn kleinschalige verpleeghuizen voor ouderen met dementie. In De Biesdel, Oosterwolde en op een afdeling van Het Lorentzhuis wonen mensen zelfstandig. Als het nodig is, kan er gebruik worden gemaakt van diensten zoals de boodschappenservice, kapper of verzorging. Verder bieden wij thuiszorg en dagbesteding aan.

Wij ondersteunen ouderen om te wonen en leven zoals zij dat wensen. We kijken en luisteren met oprechte aandacht naar wat onze cliënten willen en handelen hiernaar, zonder dat we de regie overnemen. Wij kennen onze cliënten en onze cliënten kennen ons.

Cliënt centraal

Innoforte is ervan overtuigd dat goede zorg start bij het investeren in de relatie met de cliënt en diens familie. Wij doen mee aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg om de cliënt echt centraal te kunnen zetten en om onze medewerkers (weer) trots te laten zijn op hun vak.

Aandacht

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg gaat over onze kernwaarden:

  • Mensen kunnen leven zoals zij gewend zijn;
  • Mensen kunnen zorg ontvangen op de manier die bij hen past;
  • Medewerkers kunnen met plezier en passie werken.

Deelname aan de beweging brengt de aandacht terug naar wat van waarde is voor cliënten, hun naasten en medewerkers.

Een (w)aardige oude dag

Het motto van Innoforte is: ‘Voor een (w)aardige oude dag.’ Wij vinden dat als iemand aan het laatste stukje van zijn leven bezig is, zorg over verwennen en genieten moet gaan. Vrijheid van de cliënt is daarbij ons uitgangspunt.

Vrijheid

Bij Innoforte onderzoeken we hoe we een nog grotere vrijheid voor onze bewoners kunnen realiseren. Wij willen hierbij graag de familie van de bewoners betrekken omdat iedereen zich ten alle tijden veilig moet voelen bij de situatie.

Dilemma

Er zijn niet voor niets regels in de zorg opgesteld. Ons dilemma is dan ook: hoe blijven we handelen in de geest van de opgestelde regels, zonder dat de regels leidend worden? De regels zijn nuttig en nodig, maar horen uiteraard alleen ‘dienend’ te zijn. Om die reden zijn wij overtuigd van de waarde van de dialoog. We gaan steeds opnieuw in gesprek met onze cliënt en diens familie. Ook investeren wij in trainingen om de communicatieve vaardigheden van onze medewerkers te versterken.

Meer lezen over Innoforte

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Trefwoorden: Innoforte

Gerelateerd

Facts

Adres
Hoofdstraat 1, 6881 TA Velp

Contactpersoon
Renate Pelkman
R.Pelkman@innoforte-zorg.nl
www.innoforte-zorg.nl

LinkedIn
Innoforte op LinkedIn

YouTube
Innoforte op YouTube

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese