De Leyhoeve

Zorgeloos wonen

In Woonlandschap de Leyhoeve kunnen 55-plussers zorgeloos een appartement huren. Tegen de tijd dat er zorg nodig is, verzorgen wij die intern. Maar er is ook plaats voor ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Onze appartementen staan in een groene omgeving en zijn van alle gemakken voorzien. We hebben appartementen in Groningen en Tilburg.

Aangenaam oud worden

Bij Woonlandschap de Leyhoeve vinden we dat oud worden aangenaam moet zijn. Wij willen in de Leyhoeve een plek creëren waarin wij actief verbonden zijn met de bewoners en hun familie en/of mantelzorgers. Daarom hebben wij 24 uur per dag professionele en liefdevolle medewerkers in huis.

Healing Hospitality

Wij geloven in de kracht van ‘Healing Hospitality’. De mens, het leven leiden en leefplezier staan centraal, we hebben een passie voor hospitality en een gastvrij hart. We willen dat alle bewoners zich gehoord en uniek voelen. Daarom gaan we uit van zorg die aansluit bij de persoonlijke behoeften van de bewoners. De bewoners bepalen hoe ze hun oude dag doorbrengen.

Op zoek naar evenwicht

We nemen de kwaliteit van het leven van onze bewoners als belangrijkste uitgangspunt. In de zorg bestaan zoveel regels en wij vragen ons regelmatig af: ‘waarom?’ We willen onze zorg zo goed mogelijk bij de bewoners laten aansluiten. We stellen onszelf hierbij de vraag: ‘Is dit ook de zorg die ik graag voor mijn ouders zou willen?’

Wat willen we bereiken?

We willen samen werken aan een vernieuwde manier van kijken naar en verlenen van zorg. Woongenot, leefplezier, gastvrijheid en kwaliteit zijn belangrijke pijlers voor de Leyhoeve. Ze staan centraal in het leefplan. We meten de pijlers via het kwaliteitssysteem. Indien nodig passen we het leefplan aan en verbeteren we de organisatie. Bij een schoolcijfer lager dan ‘9’ gaan we op zoek naar verbeterpunten.

Hoe doen we dit?

We meten de kwaliteit van de zorg met huiskamergesprekken en met een vragenlijst, die ter plekke digitaal kan worden ingevuld via tablets. De tablets staan ook op zuilen in de gangen van de Leyhoeve. De vragenlijst is een interactief en realtime kwaliteitsmeetsysteem. Bij beide metingen is een positieve gezondheid altijd het uitgangspunt.

Lees meer over het omvangrijke vernieuwingstraject dat De Leyhoeve hiervoor aflegt in de special uit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg getiteld ‘Hoe kunnen regels bijdragen aan waarde-volle zorg?’:

Meer weten

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Ambassadeurs
Trefwoorden: De Leyhoeve

Gerelateerd

Facts

Adres
Dokter Bloemenlaan 9-21, 5022 KX Tilburg

Contactpersoon
Freek Moerlands
freek.moerlands@leyhoeve.nl 
www.leyhoeve.nl

Facebook
De Leyhoeve op Facebook

Twitter
De Leyhoeve op Twitter

LinkedIn
De Leyhoeve op LinkedIn

YouTube
De Leyhoeve op YouTube

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.