Cicero Zorggroep

Ondersteunen

Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Met 14 locaties en een breed aanbod aan zorgdiensten voor thuiswonenden ondersteunt Cicero haar cliënten en mantelzorgers op veel gebieden.

Kernwaarden

Vriendelijk, vertrouwd en vakkundig. Dat zijn de 3 kernwaarden waarop Cicero Zorggroep herkenbaar én aanspreekbaar wil zijn. Deze waarden gelden zowel voor onze cliënten als voor onze medewerkers.

Cliënt centraal

Sinds 2014 werkt Cicero Zorggroep vanuit het principe ‘Cliënt Centraal’. De cliënt voert zo lang mogelijk de regie en Cicero ondersteunt waar nodig of gewenst is. De wensen van de cliënt staan centraal en de organisatie past zich aan de cliënt aan, in plaats van andersom.

Wij werken aan het principe ‘Cliënt Centraal’ vanuit 5 deelthema’s die samen met onze cliënten zijn opgesteld: identiteit, thuisgevoel, gelijkwaardige communicatie, afspraken nakomen en duidelijk aanspreekpunt. Continu wordt gezocht en gebouwd aan een optimaal ontwerp van de structuur, processen en bijbehorende middelen om deze cultuur te faciliteren en stimuleren.

Ouderenzorg 8.0

Wij geloven in een radicale vernieuwing van de ouderenzorg. Cicero noemt die vernieuwing ‘Ouderenzorg 8.0’: een ouderenzorg waarbij ouderen nog langer op een aangename manier thuis kunnen blijven wonen en het verpleeghuis een tijdelijke interventie wordt. Wij hopen door deel te nemen aan de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg inspiratie op te doen bij andere deelnemers. Bekijk hier de flyer van Ouderenzorg 8.0 d.d. januari 2018

Tijdelijk interventiecentrum

Cicero Zorggroep stelt zichzelf ten doel het verpleeghuis door te ontwikkelen naar een tijdelijk interventiecentrum zodat ouderen in de toekomst  thuis kunnen overlijden in plaats van in het verpleeghuis.

Vernieuwing

Wij werken voor de omslag nauw samen met cliënten en naasten. Zo hebben we bijvoorbeeld inspiratiesessies georganiseerd. Met behulp van begeleide projecten, proeftuinen en experimenten is een beweging op gang gebracht. De uitkomsten uit deze initiatieven werden met behulp van ‘kennismarkten’ gedeeld met de rest van de  organisatie. Daarnaast werden de uitkomsten gebruikt in nieuwe beleidskeuzes en de daarbij behorende inrichting van processen, keuze van middelen en systemen en organisatiestructuur.

Organisatiekantelingen

Wij hebben de structuur van onze organisatie op twee momenten veranderd. Begin 2016 heeft een kanteling van de organisatiestructuur plaatsgevonden op het gebied van zorg, welzijn en eten & drinken. Begin 2018 heeft een kanteling plaatsgevonden van de wijze van organiseren van behandeling en begeleiding: een vergaande integratie met zorg, welzijn en eten & drinken.

Beide veranderingen werden ondersteund door een management development programma.  Bij de veranderprocessen wordt gebruik gemaakt van de drijfverenmethode om veranderingen te begeleiden.

Meer weten

Artikelen over Cicero Zorggroep: