Avoord

Avoord biedt een breed palet aan ouderenzorg, in de wijk en op locaties in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daarbij kijken we altijd naar de zorg die iemand nodig heeft, zodat diegene het leven kan blijven leiden zoals u dat wil. Waar hij of zij dat niet langer zelf of met hulp van anderen kan, willen wij helpen. Met zorg en ondersteuning die aansluit bij de eigen behoeften en gewoonten. Bij wat hem of haar gelukkig maakt.

 

Waar staan wij voor?

Iedereen doet ertoe. Alle ouderen, ook de mensen in de kwetsbaarste periode van hun leven. Hun geluk en welzijn staat voor ons altijd voorop. Maar ook iedereen die bijdraagt aan het waarmaken van dat geluk en welzijn, van onze zorg, die doet ertoe. Optimale ouderenzorg vraagt om zorgen voor én met elkaar. Zorgen doen we samen.

De beweging Radicale vernieuwing zorg stelt de relatie tussen bewoners, naasten en medewerkers voorop. In die driehoek ontstaat de kwaliteit voor alle betrokkenen. Daarom passen Avoord en de beweging zo mooi bij elkaar.

Waar gaan wij voor?

Wij willen een bijdrage leveren aan het levensgeluk van kwetsbare ouderen en hun naasten. Door te doen én te laten. We helpen ouderen om zoveel mogelijk zelf te doen en te bepalen. Daarbij kijken we samen met de cliënt en diens naasten naar wat de cliënt zelf kan. Naar welke (technologische) hulpmiddelen kunnen ondersteunen en wat naasten, het netwerk en de buurt kunnen betekenen. En tot slot naar de zorg en ondersteuning die Avoord hier tijdelijk of blijvend in kan bieden om veilig en vertrouwd thuis te kunnen blijven wonen. 

De maatschappelijke uitdaging

De wereld om ons heen verandert razendsnel, zeker ook op het gebied van zorg. Aan de ene kant neemt het aantal ouderen toe. Ze worden bovendien steeds ouder, waarbij ook de complexiteit van zorg toeneemt. Aan de andere kant zijn er steeds minder zorgprofessionals, maar ook minder mantelzorgers en vrijwilligers beschikbaar om de benodigde zorg te blijven leveren. De vraag waar Avoord – en de gehele samenleving – voor staat is de volgende: 

Hoe geven we onze ouderen de best passende zorg, nu en in de toekomst?

Om ons voor te bereiden op al deze ontwikkelingen moeten we nú handelen. We moeten slimmer en anders zorgen. En vooral ook samen. Want kennis delen en leren van anderen is enorm belangrijk. Nieuwe ontmoetingen en inzichten helpen ons om dagelijkse dilemma’s met een frisse blik te bekijken. En zo komen we samen tot oplossingen waar we anders misschien niet aan hadden gedacht. 


Hoe wij hier de komende jaren mee aan de slag gaan? We vertellen er graag meer over, zie https://www.avoord.nl/over-avoord

Download artikel als PDF

Facts

Adres
San Francescolaan 1
4876 CV Etten-Leur

Contactpersoon
Marjan Hurkmans
Manager Beleid, kwaliteit & Innovatie
m.hurkmans@avoord.nl

Facebook
Avoord op Facebook

LinkedIn
Avoord op LinkedIn

YouTube
Avoord op YouTube

Instagram
Avoord op Instagram

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese