Werkbezoek Gemiva en ministerie VWS

  • 3 april 2024
  • 14:00 - 16:30
  • Gemiva - locatie De Meelfabriek in Leiden

Zo’n vijf keer per jaar ontmoeten vertegenwoordigers van de beweging (in wisselende samenstelling) een aantal leden van de directie langdurige zorg van het ministerie van VWS. 3 april staat een bezoek gepland bij deelnemer Gemiva.

Gemiva ontvangt ons graag op hun locatie bij De Meelfabriek in Leiden.

Ontvangst door o.m. Hans Huizer (bestuurder) en Petra van Teijlingen (regio-directeur).

Cliënten van Cadeau lokaal/De Meelfabriek zullen vertellen over hun werk, ondersteund door een medewerker.

Ook zal Marcel Benedictus, ondernemer van Grutsk (samenwerkingspartner) vertellen waarom hij met Gemiva samenwerkt. En hij neemt ons mee in de historie van De Meelfabriek.

Doel van deze werkbezoeken met VWS: samen leren door ervaringen, ideeën en zorgen uit te wisselen op vraagstukken tussen deelnemende zorgorganisaties en VWS. Dit doen we aan de hand van onderwerpen of voorbeelden die de deelnemers in hun eigen werkpraktijk tegenkomen. Samen met de deelnemers, VWS en andere systeempartners (bijvoorbeeld de inspectie of zorgkantoren) kijken we wat we daarvan kunnen leren. Zowel om de praktijk verder te helpen als te leren in het systeem. Anders dan alleen een bezoek waarbij je kijkt naar een voorbeeld werkpraktijk, staat hier dus samen leren en reflecteren centraal. Zo is het een nuttige, lerende uitwisseling tussen de deelnemers, VWS en andere systeempartners. Deelname is op uitnodiging.

“De randen opzoeken of daar net overheen durven kleuren”

In het optreden van Theo van Uum, VWS-directeur langdurige zorg in deze aflevering van de Radicale vernieuwing Late Nightshow, eind 2021 vertelt hij: “De mens zien, waar je zorg en ondersteuning aan biedt, is de leidraad in alle overleggen die ik voer met Radicale vernieuwing. Waarbij we steeds proberen om de randen op te zoeken of daar net overheen durven te kleuren. Het is mooi om samen te werken vanuit de bedoeling en de randen van het ravijn op te zoeken waar de mooiste bloemen bloeien. Als we kunnen samenwerken vanuit vertrouwen, vanuit de inhoud en met de nodige lef, dan kunnen we samen hele mooie dingen bereiken.”

De samenwerking is wederkerig; voor de directie langdurige zorg vormt de beweging een buitenboordmotor. Voor de beweging is het ministerie een onmisbare samenwerkingspartner om samen muren te kunnen doorbreken.

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese