Week van de Radicale ver­nieuwing 2022

  • 7 november 2022
  • 7 t/m 11 november 2022

Een aantal jaren geleden nam LOC Waardevolle zorg het initiatief voor de beweging Radicale vernieuwing in de verpleeghuiszorg en thuiszorg. Daar zijn 25 zorgorganisaties zo’n 5 jaar actief om de zorg steeds te organiseren vanuit de relatie tussen de mens die zorg nodig heeft, de naasten en de zorgverleners. Inmiddels zijn er ook in andere sectoren bewegingen Radicale vernieuwing gestart, waaronder in de langdurige ggz en de jeugdzorg. Hun doel? Ervoor zorgen dat het in de zorg weer om mensen en menswaardigheid draait, in plaats om van het volgen van wetten, systemen, gewoonten en protocollen. We zien daar steeds meer resultaten van.

Er ontstaat ruimte om kleinschalig, met mensen zelf en wie belangrijk voor hen zijn, passende oplossingen te zoeken. Oplossingen die aansluiten bij wat ertoe doet voor cliënten, naasten en medewerkers. Ook in de langdurige ggz, het zorgonderwijs en de jeugdzorg zijn bewegingen Radicale vernieuwing actief. Ministeries, inspectie, zorgkantoren en andere landelijke partijen zijn betrokken. 

7 t/m 11 november

Deze Week is er volop aandacht Radicale vernieuwing zorg, voor de andere vernieuwingsbewegingen én voor hoe we van elkaar kunnen leren en hoe we krachten verder kunnen bundelen. Verwacht:

  • Programma in Utrecht, bij zorgorganisaties, en online
  • Elke dag: inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Interactieve sessies over actuele uitdagingen
  • Verdiepende gesprekken, zicht op waar je zelf staat, concrete informatie & tips en tools waar je de volgende dag mee verder kunt
  • Ruimte om informeel uit te wisselen en contacten op te doen

Vooraankondiging: week van de radicale vernieuwing 2022

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het programma? Kijk op: weekvanderadicalevernieuwing.nl of lees meer in onze vooraankondiging.

Terugkijken Week 2021

Uitgebreid verslag van de week kun je hier lezen en bekijken.

Kijk op weekvanderadicalevernieuwing.nl en #weekvanderadicalevernieuwing voor alle informatie en video’s over de afgelopen Week van de Radicale vernieuwing.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.