Webinar: de Verpleeg­kundig Specialist als Wzd functionaris

  • 31 oktober 2023
  • 13:00 - 14:00
  • Online via Google Meet

De beweging Radicale vernieuwing zorg organiseert webinars voor (medewerkers van) zorgorganisaties, bewoners en naasten om elkaar te inspireren en samen te leren. De thema’s raken altijd aan waardevol leven en werken. We gebruiken praktijkverhalen om met elkaar in gesprek te gaan. Het zijn dus geen colleges waarin je enkel luistert naar een docent/expert. 

In oktober organiseren we heel graag een webinar over “de Verpleegkundig Specialist als Wzd functionaris”. De Wzd-functionaris heeft een belangrijke rol in de Wet zorg en dwang (Wzd). Er is in de ouderenzorg echter een groot tekort aan Wzd- functionarissen. In een pilot van vier vvt-zorgorganisaties die samenwerken in de beweging Radicale vernieuwing zorg, is onderzocht welke rol de verpleegkundig specialist kan spelen als Wzd-functionaris. Uit twee onderzoeken blijkt dat juist deze beroepsgroep goed de rol van Wzd-functionaris kan vervullen. Omdat dit nu nog niet in de wet is opgenomen hebben we de minister om steun gevraagd. In de tussentijd gaan we in onze praktijken verder op de ingeslagen weg en passen we de onderzoeksinzichten verder toe.

Uitkomsten pilot-on­derzoek ‘Verpleeg­kundig specialist als Wzd-functionaris’ aangeboden aan minister

Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek.

Programma

Onder leiding van Jaap Kappert (verpleegkundig specialist bij Brentano en bestuurslid bij V&VN, beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) gaan we zoveel mogelijk in gesprek om elkaar te inspireren en samen te leren.

Voor en met wie

Het webinar is bedoeld voor mensen uit het veld (zoals medewerkers, cliëntenraden, artsen, kwaliteit/beleidsmedewerkers en andere betrokkenen) en belangstellenden vanuit de relaties binnen de beweging Radicale vernieuwing zorg.

Aanmelden

Meld je aan voor het webinar via dit aanmeldformulier.

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese