Online bijeen­komst Raadpleging Kwaliteitskader zorg voor kwetsbare ouderen

  • 16 maart 2023
  • 15:00 - 16:30
  • Online, vanaf je eigen locatie

Vanuit het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) wordt er gewerkt aan een nieuw kwaliteitskader ‘Zorg voor kwetsbare ouderen’. De verwachting is dat dit in maart 2023 afgerond wordt. LOC Waardevolle zorg (ondersteuner Radicale vernieuwing) is nauw betrokken bij de totstandkoming van het kader. En trekt daarin vanaf het begin graag samen op met aangesloten cliëntenraden en deelnemers binnen de beweging Radicale vernieuwing zorg. 

De afgelopen maanden is gewerkt aan een opvolger van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Halverwege maart is het zover dat LOC het resultaat tot dan toe aan de aangesloten cliëntenraden wil voorleggen met de vraag of zij dit wel of niet willen steunen. Dat gebeurt tijdens deze bijeenkomst én op 15 maart. Betrokkenen vanuit de vernieuwingsbewegingen kunnen niet meebeslissen, maar wel aanvullende reacties geven op de tekst. Die reacties zijn van belang omdat in het kwaliteitskader ook een ontwikkelagenda zal staan. Partijen die het kader ontwikkelen hebben acht maanden de tijd om deze punten verder uit te werken, nadat het kwaliteitskader gereed is. De beoogde ingangsdatum van het kwaliteitskader is op 1 januari 2024.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst stuurt LOC een samenvatting van het onderhandelresultaat naar de deelnemers. Zodat zij zich kunnen inlezen en mogelijke vragen, opmerkingen en overige reacties kunnen voorbereiden. De uitkomsten van deze bijeenkomsten zijn leidend in het standpunt van LOC over het onderhandelingsresultaat. Het is niet mogelijk om wijzigingen in de tekst aan te brengen. (Daarom vraagt LOC aan cliëntenraden of zij de tekst wel of niet kunnen steunen.)

Aanmelden & meer info

Lees hier verder op het platform van LOC Cliëntenraden.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese