Capita Selec­ta-Spiegel­gesprek: licht verstan­delij­ke beperking, mee(be)leven (gean­nuleerd)

  • 9 april 2020
  • 15:30 - 17:00
  • DSV|verzorgd leven, locatie Duinrand, Nolensstraat 2, 2221 CE Katwijk aan Zee

LET OP! De bijeenkomst die hieronder staat aangekondigd, wordt geannuleerd vanwege COVID-19 (het nieuwe coronavirus). Zie dit nieuwsbericht voor meer informatie.

Graag nodigen we je uit voor weer een bijzondere bijeenkomst, de derde uit een reeks van Capita Selecta-Spiegelgesprekken®. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) en zijn aanvullend aan de lessen. Maar ook hun docenten, praktijkopleiders en werkbegeleiders zijn van harte welkom!

Waar gaat het over?

Tijdens deze derde bijeenkomst is het thema: Licht verstandelijke beperking, mee(be)leven. We zijn blij dat Koos de Haan de inleiding houdt. Koos is nationaal bekend op het gebied van mensen met een verstandelijke beperking en wil graag zijn kennis en kunde met ons delen. Mensen met lichte verstandelijke beperkingen (LVB) kunnen een beter leven hebben, wanneer je ze herkent, begrijpt en jouw handelen op hen kan afstemmen. Dat is de overtuiging van Koos. ‘Professionals komen elke dag mensen met LVB tegen. Toch hoor ik in de praktijk vaak dat het lastig kan zijn om je in mensen met LVB in te leven’, aldus Koos.

Tijdens de bijeenkomst zal Koos enige wetenswaardigheden over LVB met ons delen. Om hoeveel mensen met LVB gaat het in Nederland? Hoe luidt de wereldwijd gebruikte definitie van LVB? Hoe kijken we hier in Nederland tegenaan? Welke maatschappelijke ontwikkelingen maken dat steeds meer mensen met LVB zich moeilijk kunnen aanpassen en ondersteuning nodig hebben? Op welke vlakken is aanpassing voor mensen met LVB vaak lastig? Duidelijk zal worden dat je als zorgverlener elke dag mensen met LVB tegenkomt.

Verder gaat Koos nog met Karel en David in gesprek. Hij bespreekt met hen hoe het is om een licht verstandelijke beperking te hebben. Wat kunnen zij wel en niet, waar hebben ze moeite mee, wat maken ze mee?

Uiteraard word je als deelnemer weer uitgenodigd mee te doen. Heb je vragen, stel ze dan gerust!

Lesmateriaal

De bijeenkomsten worden gefilmd en later ook als lesmateriaal gebruikt voor volgende groepen studenten RVWO.

Aanmelden

We hopen je te mogen begroeten bij de bijeenkomst! Graag aanmelden via m.hollander@zorg4effect.com met als onderwerpregel: inschrijving capita selecta, 9 april 2020


Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.