LevensLuis­ter – methode

Heb je een goed idee voor fijn oud worden? Met deze vraag zette Kennisland een nieuwe positieve beweging rondom fijner oud worden in gang: Leven Lang Leven. Jessie Wagemakers, beleidsadviseur en coördinator bij Mijzo/ De Riethorst Stromenland, heeft samen met Marieke Beekers het concept LevensLuister ingediend voor het pioniersprogramma van Leven Lang Leven. Overgenomen uit het praat mee item:

LevensLuister ‘luisteren naar een leven om het leven zelf meer luister te geven’.

LevensLuister hebben we ontwikkeld tijdens de Health Innovation School Zuid West Nederland in 2019. De Riethorst Stromenland heeft samen met Surplus en GGD West Brabant dit initiatief omarmd. De Riethorst Stromenland vond het een veelbelovend initiatief en heeft de kaartenset van LevensLuister direct als cadeau aan al haar medewerkers verstrekt. Hiermee kwam LevensLuister echt tot leven!

Waarom LevensLuister?

Omdat onze droom is: oprechte aandacht en gesprekken van betekenis met ouderen, zodat alle ouderen zich gezien en gehoord voelen. Dit is de droom die we ook in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg met elkaar delen: echt naar iemand kijken en luisteren, in plaats van standaard zorg aan te bieden. Tijdens de slotbijeenkomst op 15 januari 2021 zullen Jessie en Marieke presenteren welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt.

Aangezien er tijdens de Landelijke Inspiratieweek Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg van 9 t/m 13 november 2020 veel belangstelling was voor de workshop LevensLuister zijn geïnteresseerde collega’s welkome bij deze slotbijeenkomst. Naast LevensLuister zijn er elf andere mooie initiatieven waarin de relatie, aandacht en samen fijner oud worden centraal staan. Je kunt ze terugvinden op: https://levenlangleven.nu/pioniers/

Datum, tijd en aanmelden

Op 15 januari 2021 vindt de online slotbijeenkomst plaats van 9.30 tot 12.30 uur. Meer informatie en mogelijkheden om je aan te melden vind je via de link in de bijlage. Of ga gelijk naar het aanmeldformulier voor LevensLuister.

Kans

Daarnaast leuk om te weten: Kennisland gaat de tweede fase in met Leven Lang Leven en deze tweede fase is gericht op het aanspreken van innovatie-kracht binnen zorgorganisaties. Een vijftal organisaties krijgt de kans om een innovatie, zoals Levensluister of een ander mooi initiatief daadwerkelijk in de eigen organisatie toe te passen. Wellicht ook interessant voor jullie om aan deel te nemen? Aanmelden voor informatie fase 2 van het pioniersprogramma (voor zorginstellingen): https://levenlangleven.nu/nieuws/het-leven-lang-leven-event/

Vervolg: gezamenlijke verdiepende bijeenkomst

Omdat we denken dat de beweging Leven Lang Leven en Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg elkaar kunnen versterken om nog meer impact te maken, willen we na de slotbijeenkomst een gezamenlijke verdiepende bijeenkomst organiseren om hierover door te praten met belangstellenden. We zullen in ieder geval een verdiepende bijeenkomst organiseren op het thema LevensLuister. Afhankelijk van de wensen vanuit jullie kunnen we ook voor een ander thema een verdiepende bijeenkomst organiseren.

Behoefte aan een verdiepende bijeenkomst met een van de pioniers van Leven Lang Leven? Stuur dan een e-mail naar Jessie Wegemakers J.wagemakers@drsn.nl

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese