14/​05/​18 Landelijk congres Radicale ver­nieuwing verpleeg­huiszorg

  • 14 mei 2018
  • Theater 't Spant! in Bussum

Updates van het congres via social media!

Nieuwsgierig wat er zoal uitgewisseld wordt tijdens het congres? Volg onze sociale media voor inkijkjes:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

‘Van stroomstoring tot een paard bij u aan tafel’

Op maandag 14 mei 2018 komen wij graag weer met zijn allen bijeen om bijzondere en unieke praktijkervaringen met elkaar te delen. Verschillende zorgorganisaties uit de beweging nemen het podium. Na een ronde tafel lunch, gaan we uiteen in subsessies om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Praktijkvoorbeelden en vraagstukken

In de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zetten mensen zich in voor waarde-volle ondersteuning en zorg, zonder beklemmende beperkingen van kaders, regels en protocollen. Wat vinden bewoners/cliënten, hun naasten en medewerkers nu echt van waarde? En wat betekent dit voor hun onderlinge relatie? Hoe kun je de inzichten, die daaruit komen, doorgaand tot uitgangspunt maken in de organisatie van de zorg? Op maandag 14 mei a.s. delen betrokkenen uit en rondom de verpleeghuizen en vertegenwoordigers van stakeholders, zoals VWS, gemeenten, zorgkantoren, inspectie, e.d., hun ervaringen in de praktijk. Het gaat om inzichten, successen, valkuilen en dilemma’s. Om elkaar te inspireren en om met elkaar te leren wat dit van iedereen vraagt.

Programmatips

  • Ga in gesprek met VWS. Wil je tijdens de lunch in gesprek gaan met VWS? Meld dit dan op je keuzeformulier.
  • Ben je benieuwd naar persoonlijke verhalen van cliënten? Sluit dan aan bij de live talkshow van Oscar Kocken, theatermaker en dagvoorzitter. Je bent te gast bij de gesprekken, die Oscar hier zal voeren. Een goede reden om cliënt(vertegenwoordigers) en naasten naar dit congres mee te nemen! Je kunt hen nog aanmelden.
  • Ga tijdens de carrousel van workshops in gesprek met gedreven mensen uit de beweging. Een van de workshops wordt gegeven door Charlotte de Winter van IGJ i.o.. Zij gaat graag met jullie het gesprek aan over de ontwikkelruimte van organisaties binnen het kwaliteitskader.

Voor wie?

Bewoners/cliënten, naasten, vrijwilligers, medewerkers, ondersteunende- en stafmedewerkers, leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders van alle zorgorganisaties die meedoen aan de beweging Van regels naar relaties en Leven zoals je wilt. Ook zijn ambtenaren, onderwijsvernieuwers en vertegenwoordigers van financiers en externe toezichthouders op persoonlijke titel uitgenodigd.

Meer weten?

Download hier het Programmaboekje 14 mei 2018.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.