06/​03 en 27/​03/​18 Inspiratiedag Kwaliteit van leven en zorg in balans

  • 27 maart 2018
  • Boerderij De Middenhof, Nieuwegein

Twee zorgorganisaties uit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zijn betrokken bij een woonzorginspiratiedag met de titel ‘Woonzorg in balans’. Sensire (Gelderland) en Sint Anna (Noord-Brabant) nodigen geïnteresseerden uit om op 6 maart 2018 van hun ervaringen te horen en zo inspiratie op te doen voor de eigen praktijk. De uitnodiging luidt:
Hoe doe je dat nou; de juiste balans vinden tussen goede zorg en een fijne dag voor je bewoners?

Op de Woonzorginspiratiedag vertellen verschillende sprekers van ZorgAccent, Sensire en Sint Anna hoe zij de balans binnen de organisatie (hebben) weten terug te brengen en wat het effect hiervan is op bewoners en zorgverleners. Zij delen hun ervaringen graag met jou over onder andere:

  • “Voortzetten van het gewone leven in een ongewone situatie”
  • “Minder regels en betere kwaliteit”
  • “Niet betrekken, maar samen met de familie”
  • “De 10 Thema’s van de Dames THe”

Programma en meer info 6 en 27 maart 2018

Het maximum aantal deelnemers voor 6 maart 2018 is al bereikt en ook voor 27 maart 2018 in Nieuwegein zijn nog maar een aantal plaatsen vrij. Per organisatie kunnen zich maximaal 2 mensen aanmelden. Voor meer informatie over het programma en om je aan te melden voor de woonzorginspiratiedag, klik hier.

Achtergrond

Op de website schetst de organisatie de volgende ontwikkeling in de zorg en misschien wel breder, waar de inspiratiedag op inspeelt. “Decennialang lag de focus op de medische zorgbehoefte van de bewoner. We richtten onze dagelijkse werkzaamheden zo efficiënt mogelijk in op het uitvoeren van medische handelingen en het voorkomen van incidenten. Met als gevolg dat we de bewoner als mens steeds meer uit het oog zijn verloren.

Het roer moest om

Er kwam fors meer aandacht voor de ‘geneugten van het leven’, de kleine dingen waar een mens van geniet. Een prachtige tegenbeweging waar vele zorgverleners, bewoners en hun familie vierkant achter staan. Maar, we moeten niet vergeten dat deze mensen niet voor niets bij ‘ons’ wonen. Ze hebben onze professionele hulp gewoonweg nodig.
Het vinden van de juiste balans is lastig. Maar het is mogelijk.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.