Grenzeloos opleiden | Actieteam Radicale ver­nieuwing zor­gonder­wijs

 • 7 september 2022
 • 12:30 - 14:30
 • Online

Het actieteam Radicale vernieuwing zorgonderwijs komt regelmatig bij elkaar. Voor uitwisseling, kennisdeling, inspiratie en om verbindingen te leggen. En om samen concreet te werken aan onderwijsvernieuwing zoals via de oprichting van een Vakschool Waardevolle zorg. Lees er hier meer over.

Programma 7 september

 1. 12.30 – Welkom door host Anton van Mansum

  Toelichting op het programma van vanmiddag 
 1. 12.40 – Carintreggeland door Carla Kerkdijk

  Successen en dilemma’s: over het inzetten op basis van competenties versus  inzetten op basis van diploma’s. Centraal staat het bekwamen en bekwaam houden van medewerkers, vanuit het uitgangspunt: bekwaam is bevoegd om een bijdrage te kunnen leveren aan waardevol leven.

  Niet praten, maar doen en mogelijk maken: ervaringen over de samenwerking met opleidingen, wat gaat goed wat kan beter en hoe werken ze in de regio Twente aan het mogelijk maken.
 1. 12.55 uur – Viattence door Jos Otter

  Regionaal ‘logoloos’ leren & ontwikkelen – toewerken naar de Noord-Veluwe Academie: Over leren en ontwikkelen en de samenwerkingen die daaruit ontstaan. En het stimuleren van andere opleidingspatronen, voor zowel zorgorganisaties als onderwijsinstellingen. Bij Viattence werken ze aan professionele verantwoordelijkheid en het lef van medewerkers om ‘buiten de lijntjes te kleuren’, als dat nodig is om het leven van de bewoner voort te kunnen zetten binnen de muren van de zorgorganisatie. 
 1. 13.10 – WZU Veluwe – Elseline Timmer, kwartiermaker Noord-Veluwe Academie

  Wat maakt dat activiteiten/handelingen aan jou kunnen worden toevertrouwd? Wanneer kan je bijdragen aan waardevol leven en waardevol werken? De belangrijkste competenties zijn aandacht en verbinding. Elseline ligt dit verder toe aan de hand EPA’s: Entrustable Professional Activities, wat zich laat vertalen als ‘Toevertrouwde professionele activiteiten.’
 1. 13.25 – Pauze
 1. 13.35 – Interactieve werkvorm

  Vanuit interactie met elkaar betekenis geven aan grenzeloos opleiden. 
  In deelgroepen per onderwerp.
 1. 14.20 – Afspraken voor het vervolg

  Wensen voor de volgende bijeenkomsten.
 2. 14.30 uur – Afsluiting

Deelnemen?

Deze bijeenkomst is voor deelnemers van het actieteam of op uitnodiging. Heb je interesse, wil je deelnemer worden of heb je andere vragen? Neem gerust contact op via radicalevernieuwing@loc.nl of 030 – 207 40 67.

Zodra nieuwe data van deze bijeenkomsten bekend zijn publiceren we die ook in onze agenda. Via onze nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte, aanmelden kan via www.radicalevernieuwing.nl/nieuwsbrief.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese