Actieteam Reflectie op crisis

  • 11 februari 2021
  • 10:00 - 11:30
  • Online

Activiteiten rondom Corona

In vrijwel alle videogesprekken komt de impact van Corona aan de orde en wordt uitgewisseld hoe het staat met situatie in de locaties en hoe hiermee wordt omgegaan.

Voor cliëntenraden

In de vergadering van het kernteam op 9 september 2020 is gevraagd om samen met Fedde de Boo (voorzitter cliëntenraad Woonzorggroep Samen) een tweede bijeenkomst te organiseren voor cliëntenraden binnen de beweging. In eerste instantie zou deze bijeenkomst plaatsvinden op 16 november 2020, dit bleek geen geschikt moment. LOC Waardevolle zorg pakt dit in het voorjaar 2021 op.

Landelijke Inspiratieweek

Tijdens de Landelijke Inspiratieweek van 9 t/m 13 november 2020 zijn er voor deelnemers en relaties binnen de beweging verschillende online sessies in het kader van Corona en radicale vernieuwing verzorgd als hulp om dat wat voor bewoners en naasten belangrijk is als uitgangspunt te kunnen nemen van de zorg – ook in tijden van Corona.

Nieuw actieteam Reflectie op crisis

Doel van het actieteam is meer diepgaand met elkaar te reflecteren op ons eigen handelen als zich een ernstige crisis voordoet, zoals corona. In totaal nemen 10 organisaties uit de beweging deel aan deze reflectie: Surplus, Woonzorggroep Samen, Raffy-Lale-De Leystroom, De Leyhoeve, Noorderbreedte, Santé Partners, Carintreggeland, Viattence, Sensire en Topaz. Online ontmoetingen vonden plaats op 2 september 2020 en op 7 oktober 2020.

Hoe kan je ondanks dat er sprake is van een crisis toch zo goed mogelijk bij je eigen/organisatiewaarden en de waarden van bewoners en hun naasten blijven? Hoe kan het dat we tijdens de eerste uitbraak van corona naasten zijn gaan zien als ‘bezoek’? We hebben ervaren hoe kwetsbaar alles is: wat het vraagt om – ook in crisistijden – aan de waarden die ons binnen de beweging verbinden, vast te houden. Het zijn diepgaande, mooie gesprekken. De gesprekken in het actieteam variëren van reflectie tot ter plekke elkaar tips geven en problemen oplossen.

De betrokkenheid van zorgmedewerkers bij het actieteam is waardevol. Voor de komende bijeenkomsten zal iedereen nagaan welke zorgmedewerkers uit de eigen organisaties bij het actieteam betrokken willen worden. 

Isabelle en Marieke vertellen in de eerste RVV Late Nightshow over de opstart van dit nieuwe actieteam, hier terug te kijken (vanaf 19:40 min.). Daarin kondigen ze ook aan dat er tijdens de Landelijke Inspiratieweek (voor deelnemers en relaties binnen de beweging) een online sessie is over en door dit actieteam.

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese