09/​11/​18 Pitch en ontmoetingstafel op lustrum­festival NVTZ

  • 9 november 2018
  • Evoluon Eindhoven

Tijdens het 25-jarige lustrum van de Nederlandse vereniging van toezichthouders in zorg en welzijn (NVTZ) wordt ‘Van waarde blijven’ vanuit meerdere kanten bekeken en belicht. Radicale vernieuwing staat op het rijke programma in de vorm van een pitch en ontmoetingstafel. Ook in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zijn de waarden van mensen uitgangspunt (of zij nu cliënt, naaste, medewerker of  bijvoorbeeld bestuurder, toezichthouder zijn). Want zorg kan pas echt waarde-vol zijn als die georganiseerd wordt vanuit wat belangrijk is voor mensen. Waar nu systemen vaak nog leidend zijn.

Totaal nieuw toezicht

Vele toezichthouders en bestuurders vanuit de beweging Radicale vernieuwing werkten al eerder met de NVTZ samen rondom een inspiratiebijeenkomst eerder dit jaar waar verkent werd wat Radicale vernieuwing betekent voor toezichthouders en bestuurders. De publicatie die naar aanleiding hiervan werd gemaakt is hier gratis te downloaden. De NVTZ heeft zich achter de vernieuwingsbeweging geschaard om de kernwaarde van verbinding inhoud te geven. “We moeten toe naar een totaal andere besturingsfilosofie”, houdt directeur Marius Buiting zijn gehoor van bestuurders en toezichthouders voor.

Lustrumfestival

Het festival vindt plaats op 8 én 9 november (Radicale vernieuwing staat de 9e op het programma). Laat je verrassen door bijzondere en inspirerende perspectieven; vanuit de filosofie, praktische vertaalslagen en een rijke verscheidenheid aan voorbeelden vanuit de praktijk van organisaties en/of toezichthouders. Vanuit het verleden en voor de toekomst. Er is bewust gekozen voor een festival, zodat je zelf kunt kiezen waar je meer over wilt weten en welke waarden je wil delen, of juist verkennen.

Programmatijden‘Next best practice’

De pitch Radicale vernieuwing staat van 14:30-15:30 uur op het programma als ‘Next best practice’. Vanuit de gevoelde noodzaak van alle betrokkenen kent langdurige zorg een indrukwekkende innovatiekracht. Drie aansprekende voorbeelden zetten deelnemers aan het denken. Maak kennis met onder meer Anthonie Maranus (Surplus) en Henk van der Werfhorst over de beweging Radicale vernieuwing.

En op de inspiratiemarkt na de lunch is een ontmoetingstafel te vinden waar coördinator Radicale vernieuwing Marie-Antoinette Bäckes en mede-initiatiefnemer van de vernieuwingsbeweging Marthijn Laterveer te vinden zijn voor een goed gesprek.

Programma & aanmelden

Uitgebreide informatie is te vinden via www.nvtz.nl/lustrumfestival

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.