09/​11 en 12/​11/​18 Onder­zoeksresul­taten Topaz voor de praktijk

  • 9 november 2018
  • Topaz Munnekeweij: Via Antiqua 25, 2211 HW Noordwijkerhout

“Bij Topaz doen we, in het kader van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties, verschillende vormen van praktijkgericht onderzoek. Enerzijds proberen we hiermee te verwoorden wat er gebeurt in de dagelijkse praktijk, anderzijds geven we de perspectieven van alle betrokkenen weer. Bovendien reflecteren wij op de resultaten met alle betrokkenen, waarna zij bepalen welke thema’s zij het meest belangrijk vinden en hoe zij hiermee aan de slag willen. Hier worden ze in begeleid en ondersteund, waarbij het initiatief voor veranderingen bij zorgmedewerkers ligt.”

Onderzoek en onderzoeker veranderen mee

Hoe Topaz hier zoal aan werkt, is te lezen in deze kersverse blog die Annemarie de Brabander – onderzoeker (en fysiotherapeut) bij Topaz – plaatste op ons sociaal platform. Daarin gaat zij in op hoe onderzoek in het kader van Radicale vernieuwing ook veranderingen vraagt van onderzoek. En van de onderzoeker en persoon achter de onderzoeker. En wat dat zoal kan opleveren en bijdragen aan het vernieuwingstraject.

Op twee data gaan De Brabander en haar collega’s hier verder op in tijdens bijeenkomsten over dit onderwerp.

9 november 2018

14.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 14:00) organiseren Topaz in samenwerking met de Wetenschappelijke Onderzoekscommissie (WOC) Topaz en het UNC-ZH een kenniscafé. Wat gebeurt er in de dagelijkse praktijk en hoe ervaren de betrokkenen dit? In drie presentaties hoor je er meer over. Klik op de flyer onderaan dit bericht voor meer informatie.

12 november 2018

Op de volgende landelijke inspiratiebijeenkomst Radicale vernieuwing op 12 november is er voor mensen die al betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg ook gelegenheid hierover in gesprek te gaan met onderzoekers van Topaz. Aan de ontmoetingstafel die Topaz daar organiseert kun je dan in elk geval in gesprek met Annemarie de Brabander en Josine Engels. Bekijk het programmaboekje voor meer over deze ontmoetingstafel (pagina 20) en het overige programma van die dag – met onder meer ook deelsessies door andere aan Radicale vernieuwing deelnemende organisaties over het thema ‘onderzoek’ .

Flyer Kenniscafe Topaz 091118

 

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.