27/​09/​18 Bijeen­komst ‘Leven zoals je wilt’: Ik en mijn naasten samen tevreden over zorg

  • 27 september 2018
  • Luwte in Amstelveen

Op 27 september 2018 organiseert ‘Leven zoals je wilt’ (ons partnerinitiatief in de radicale vernieuwingsbeweging) een bijeenkomst over het onderwerp ‘Ik en mijn naasten samen tevreden over zorg’.

Aan de hand van vraagstukken van organisaties met elkaar in gesprek over mantelzorg

Centraal tijdens deze bijeenkomst staan casussen en vraagstukken over mantelzorg die spelen bij de King Arthur groep, Zorgbalans en Zonnehuis Amstelveen. Deze kunnen uiteraard aangevuld worden met praktijkcases vanuit andere organisaties uit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, zodat we de vraagstukken verder verdiepen. Regina van der Meij (Zilverenkruis) zal als klantadviseur ook een aantal voorbeelden inbrengen vanuit haar praktijkervaring.

Will Schutte, een expert op het gebied van mantelzorg/naasten van Vilans geeft uitleg over de zogenaamde COUP-methode (zie ook https://www.zorgvoorbeter.nl/familieparticipatie/werkwijze), de verschillende rollen die mantelzorgers/naasten hebben en de driehoek. Met deze theorie gaan we de casussen met elkaar uitdiepen: wat zijn nu precies de dilemma’s en vraagstukken, hoe kan je daar als organisatie mee omgaan en wat kunnen dan de lessen/vervolgstappen zijn binnen de organisatie?
We hopen jullie hiermee inspiratie en concrete handvatten te geven waarmee je in je eigen organisatie aan de slag kunt.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via e-mail

Zorgorganisaties vanuit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zijn van harte welkom om deel te nemen op 27 september 2018 in Amstelveen. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen aan: n.leenstra@vilans.nl met in het onderwerp: ‘Ik meld mij aan voor 27 september 2018’.

Leven zoals je wilt

Hoe wil een cliënt zijn leven het liefst leiden en hoe organiseren we zorg en ondersteuning daarbij? De zorgkantoren Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis hebben in samenwerking met het ministerie van VWS het initiatief genomen tot het experiment ‘Leven zoals je wilt, radicale vernieuwing’. Binnen de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeg(huis)zorg werkt LOC-initiatief ‘Radicale vernieuwing, van regels naar relaties’ nauw samen met Leven zoals je wilt. Ook in dat laatste initiatief worden gebaande paden losgelaten en wordt gezocht naar nieuwe oplossingen. De kwaliteit  van leven van ouderen centraal stellen, betekent een totale omslag in de verpleegzorg. In het experiment ‘Leven zoals je wilt’ wordt in de regio’s Amstelveen, Gooi- en Vechtstreek en Kennemerland geleerd hoe we volledige persoonsvolgende zorg in de Wlz kunnen waarmaken. Het experiment maakt deel uit van het programma Waardigheid en Trots en de vernieuwingsagenda van VWS.

Lees hier meer over dit initiatief.

Vragen en contact

Contactpersoon is Nienke Leenstra. Zij is bereikbaar per e-mail:  n.leenstra@vilans.nl

 

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.