26/​02: Actieteam Vrijheid en veiligheid voor het levensgeluk van bewoners

  • 26 februari 2020
  • 11:00 - 14:00
  • LOC Waardevolle zorg, Utrecht

De trekkers van dit actieteam, Saskia van Opijnen (Noorderbreedte) en Caroline Beentjes (Woonzorggroep Samen) hebben in samenwerking met LOC een document opgesteld waarin zij op basis van de uitgangspunten in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg aanbevelingen doen voor de uitvoering van de Wet zorg en dwang in het overgangsjaar 2020. Zij stellen voor om als actieteam een pilotgroep te vormen, ​ervaringen en inzichten op te doen en deze uit te wisselen. De verwachting is dat het ministerie van VWS actief mee wil kijken naar de ervaringen, inzichten en resultaten van het actieteam (dat inmiddels bestaat uit vertegenwoordigers van 15 organisaties).

De nieuwe wet als hulp

De verwachting is ook dat VWS wil helpen om eventuele knelpunten op te lossen. En de ervaringen, inzichten en resultaten mee zal willen nemen bij de besluitvorming en eventuele wijzigingen rond de Wet zorg en dwang gedurende 2020. Op 27 januari en 20 februari zijn er overleggen van de trekkers van het actieteam en LOC met VWS-directeur langdurige zorg Theo van Uum om dit te bespreken.

15 deelnemers

Op 26 februari a.s. volgt de eerste bijeenkomst van het actieteam, waarin met elkaar afspraken gemaakt gaan worden hoe de leerervaringen zullen worden uitgewisseld. Deelnemende organisaties zijn: Noorderbreedte, Woonzorggroep  Samen, Volckaert, Sensire, De Leyhoeve, Brentano, Wilgaerden, Surplus, ActiVite, Innofore, ’t Zorghuus, Carintreggeland, De Riethorst Stromenland en Archipel.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese