21/​11/​19 Capita selecta in de vorm van spiegel­gesprek­ken

  • 21 november 2019
  • 16:00 - 17:15
  • ActiVite (in het restaurant), Simon Smitweg, Leiderdorp

Dit najaar is de aftrap van een serie Capita Selecta-Spiegelgesprekken® (CS-S) Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Mooie woorden, maar wat is dat eigenlijk?

Capita selecta betekent: een selectie van interessant onderwerpen. In een aantal bijeenkomsten gaan we in op boeiende thema’s. Iedere thematische bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen. Een inhoudelijk expert verzorgt de inleiding, dan volgt een spiegelgesprek en daarna is het tijd voor vragen uit de zaal.

Een spiegelgesprek is een kringgesprek met een bewoner/patiënt/cliënt en zijn naaste. Zij vertellen in dit gesprek over hun ervaringen en gevoelens. Dat maakt doorgaans grote indruk op de dienstverleners die toehoren. Spiegelbijeenkomsten zijn direct en open. Ze vinden plaats in een volstrekt veilige omgeving. Spiegelgesprekken zijn effectiever dan indirecte terugkoppelingen, zoals het invullen van evaluatielijsten. Ze zijn ontwikkeld in de zorg. Echter, ze blijken ook bruikbaar in bijvoorbeeld het onderwijs.

Thema: dementie
Tijdens de eerste bijeenkomst is het onderwerp: dementie. Inleider/expert is Freek Gillissen, verpleegkundig consulent dementie bij het VUmc Alzheimercentrum te Amsterdam.

Voor wie?
Alle studenten van RVWO zijn welkom. Ook werkbegeleiders, praktijkopleiders en docenten worden van harte welkom geheten. Na afloop is er gelegenheid om na te praten, onder het genot van een hapje en drankje.

Lesmateriaal
De bijeenkomsten worden gefilmd en later ook als lesmateriaal gebruikt voor volgende groepen studenten.

Meer informatie volgt.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.