13/​09/​18 Ver­volgbijeen­komst radicale waar­de-vol­le onder­wijsver­nieuwing

  • 13 september 2018
  • Utrecht

In oktober 2017 en in februari 2018 zijn in het kader van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg twee bijeenkomsten geweest, waarin negen zorgorganisaties (veelal met hun samenwerkingspartner in het onderwijs) uitwisselden op welke manier zij zorgen voor een betere aansluiting tussen het onderwijs en de zorgpraktijk. Het is duidelijk dat als de verpleeghuiszorg vernieuwt, ook het onderwijs moet vernieuwen. Wat zijn hierbij de knelpunten en waar liggen de kansen?

Op donderdag 13 september a.s. zal van 13.30 tot 16.30 uur de vervolgbijeenkomst plaatsvinden. Locatie is Utrecht; bezoekadres volgt nog.

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten was het al heel inspirerend om van iedereen te horen welke initiatieven worden ondernomen. Voor de voorbereiding van het programma voor de volgende bijeenkomst, zijn de volgende vragen voorgelegd aan de deelnemers:

  • Wil je in maximaal 1 A-4tje beschrijven wat de voortgang is in jullie samenwerking tussen het onderwijs en de zorg?
  • Wat is volgens jou nodig om de samenwerking tussen onderwijs en de zorgpraktijk verder te brengen?
  • Zijn er thema’s, die je graag aan de orde wil stellen op 13 september a.s.?

Vertegenwoordigers van de volgende organisaties zijn bij deze bijeenkomst betrokken:
Amstelring, Archipel Zorggroep, De Leyhoeve, Tangenborgh, Topaz, Viattence, Warm Thuis, Zinzia Zorggroep en Zonnehuisgroep Amstelland. Gelieerde onderwijsorganisaties zijn onder meer: ROC Deltion College Zwolle, ROC Landstede Zwolle, Alfa-college, Stenden, Christelijke Hogeschool Ede, Drenthe College, Inholland Amsterdam, betrokkenen bij het project ‘Fieldlabs’ (Amsterdam en Almere). Daarnaast zijn vertegenwoordigers van LOC Zeggenschap in zorg betrokken (initiatiefnemer Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg) en vertegenwoordigers van het ministerie van VWS.

Op basis van de reacties stellen wij eind augustus het programma samen. Deelnemers ontvangen uiterlijk 7 september a.s. het programma, de voortgangsinformatie en het overzicht van de deelnemers.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.