10/​12/​18 Landelijk Congres Cliënten­raden: LEF op locatie

  • 10 december 2018
  • De Doelen, Rotterdam

Let op! Het Landelijk Congres Cliëntenraden: ‘LEF op locatie’ vindt plaats op 10 december 2018 in De Doelen te Rotterdam en is bedoeld voor cliëntenraden.

De initiatiefnemers LOC Zeggenschap in zorg, Netwerk Cliëntenraden Zorg en het ministerie van VWS organiseren jaarlijks het Landelijk Congres Cliëntenraden. Deze editie staat centraal hoe cliëntenraden zich nog sterker kunnen maken voor de kwaliteit van zorg voor bewoners op elke locatie van het verpleeghuis.

Ontmoet deze dag minister Hugo de Jonge van VWS. Volg vooral de workshop Terug naar de menselijke maat in ronde 2 van Marie-Antoinette Bäckes, coördinator van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. En luister tijdens de plenaire afsluiting naar Marthijn Laterveer, initiatiefnemer van de beweging.

Tijdens dit congres doe je verder kennis en inspiratie op door lezingen bij te wonen en mee te doen aan workshops, discussies en debatten over de impact van veranderingen op medezeggenschap. Zo kom je meer te weten over de veranderingen zoals het lokaal organiseren van zorg, toenemende zorgzwaarte van cliënten en de zoektocht naar andere vormen van medezeggenschap. Daarnaast krijg je concrete handreikingen voor impactvolle medezeggenschap.

Programma

09.00 – 09.30 uur: Registratie en ontvangst én Meet & Greet met minister Hugo de Jonge
09.30 – 10.30 uur: Plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer
– Hugo de Jonge, minister van VWS, in gesprek met afgevaardigden van cliëntenraden
– Keynote door Carin Gaemers, samen met Hugo Borst auteur van het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ en voormalig cliëntenraadslid
10.30 – 11.00 uur: Pauze/wissel naar subzalen
11.00 – 12.00 uur: Workshops en presentaties ronde 1. Bekijk het workshopaanbod
12.00 – 13.15 uur: Lunch
13.15 – 14.15 uur: Workshops en presentaties ronde 2. Bekijk het workshopaanbod
14.15 – 14.45 uur: Pauze/wissel naar plenaire zaal
14.45 – 15.30 uur: Plenaire afsluiting onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer
– Trends en uitdagingen in de medezeggenschap. Sprekers: Marthijn Laterveer, coördinator LOC Zeggenschap in Zorg en Marika Biacsics, voorzitter Netwerk Cliëntenraden Zorg (NCZ).
Vanaf 15.30 uur: Hapje en drankje

Workshops

Op het congres worden bijna 35 sessies aangeboden. Je kunt je inschrijven voor een sessie in ronde 1 en voor een sessie in ronde 2. Dit geef je aan op het digitale inschrijfformulier.

Inschrijven

Deelname aan dit congres is kosteloos. Let op: het congres is enkel bedoeld voor cliëntenraadsleden. Meld je hier aan voor het Landelijk Congres Cliëntenraden 2018: LEF op locatie

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.