10/​02 Mas­terclass vernieuwer op congres “Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar”

  • 10 februari 2020
  • 09:15 - 17:00
  • NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein

Elkaar ontmoeten, kennis opdoen én kansen ontdekken, dat doe je tijdens het congres “Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar”. Mét masterclass over resultaten van drie jaar actieonderzoek bij radicaal vernieuwer Topaz.

Op maandag 10 februari 2020 organiseren Vilans en het ministerie van VWS dit landelijke congres in Nieuwegein om kennis in de ouderenzorg en gehandicaptensector beter vindbaar en toepasbaar te maken.

Programma

Met bijdragen van onder meer Sander de Hosson, Omdenken, Marjolein den Ouden, het ministerie van VWS, zorgrobot Karel Pepper, het Namaste familieprogramma, nieuwe methodes en inzichten hoe je kunt leren én verbeteren. Bovendien worden de resultaten gepresenteerd van een grootscheeps onderzoek naar wat volgens zorgmedewerkers zou moeten worden onderzocht in hun branches.

Bijdrage vanuit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Topaz, deelnemer van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, draagt bij aan dit landelijk congres over kennisinfrastructuur in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Onderzoeker Annemarie de Brabander neemt de deelnemers in workshopronde 1 mee in de inzichten die zij in de afgelopen 3 jaar van radicaal vernieuwen heeft opgedaan:

Topaz is samen met zorgorganisaties De Leyhoeve, Surplus en Sensire van 2017 tot 2020 ambassadeur geweest van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Dit betekent dat zij de kennis en ervaringen die zij opdoen in deze beweging publiekelijk beschikbaar stellen. Landelijk deden van 2017 tot 2020 in totaal 52 verpleeghuizen mee aan de beweging. In deze masterclass laat Topaz de resultaten zien van drie jaar actieonderzoek. Ook hoor je of de beweging van regels naar relaties geholpen heeft en op welke manier. Wat levert actie-onderzoek op voor de praktijk in het verpleeghuis? Welke inzichten zijn er opgedaan en wat zijn de werkende en belemmerde mechanismen?

Door!

In 2020 gaan 23 verpleeghuizen met elkaar door. Zij doen er alles aan om zich blijvend in te zetten voor de waardevolle zorg voor hun bewoners. Mensgerichte zorg vraagt continu leren en alert blijven. De verpleeghuizen helpen elkaar hierbij en willen anderen graag inspireren. Lees hier meer over de actualiteiten van de beweging.

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese