02/​12/​19 Actie Leer Netwerk Dag

De allereerste Actie Leer Netwerk Dag

Vanuit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg zullen we actief deelnemen en een bijdrage leveren aan de allereerste Actie Leer Netwerk Dag. Het thema van deze dag is: “Arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn”.

Voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers

In plenaire en parallelsessies delen bestuurders, beleidsadviseurs, hr-professionals uit zorg, zorgonderwijs en welzijn hun kennis en ervaringen met elkaar en jou. Dit doen zij samen met beleidsmakers en deskundigen van stakeholders op regionaal en landelijk niveau. Deze dag is bedoeld om alle partijen die o.a. betrokken zijn bij de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT’s) inspiratie te bieden. En gezamenlijk te werken aan het actief delen en verder brengen van oplossingen die bijdragen aan voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn.

Arbeidsmarktvernieuwing via 6 thema’s

Het Actie Leer Netwerk werkt aan de volgende 6 thema’s als het gaat om arbeidsmarktvernieuwing:

  1. Arbeidsinnovatie
  2. Beperken uitstroom
  3. Gezond werken
  4. Leven lang ontwikkelen
  5. Meer uren werken
  6. Werken naar talent

Lees meer over deze thema’s op de website: https://www.actieleernetwerk.nl/over-actie-leer-netwerk/themas/

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Vanuit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg is het initiatief ontstaan tot het verbeteren van het zorgonderwijs. Mieke Hollander is initiatiefnemer van Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® en levert samen met haar collega Joost de Jongen een inhoudelijke bedrage aan deze dag. Zie het programma voor meer informatie over deze workshop.

Ook Surplus, deelnemer aan onze vernieuwingsbeweging, zal een bijdrage leveren aan deze dag m.b.t. een bijzondere -en voor Surplus succesvolle- vorm van leren. Bij Samen leren in de wijk leert de student in de reële context (echte praktijk). De praktijkervaring stuurt het leerproces. De basis van Samen leren in de wijk wordt gevormd door wat de student ‘boeit, bindt en motiveert’. Niet leren en later toepassen, maar door toepassen steeds meer ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt en wilt leren.

In de publicatie Radicale vernieuwing zorgonderwijs tref je een heel hoofdstuk over hoe Surplus werkt aan de vernieuwing van het zorgonderwijs.

Ook Noorderbreedte is deelnemer Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en aanwezig op de Actie Leer Netwerk Dag. In verband met hun keuze om woonzorgondersteuners in te zetten om de werkdruk te verlagen en meer aandacht en tijd te kunnen besteden aan bewoners. ‘We kijken er naar uit ons verhaal met vakgenoten te delen en ons te laten inspireren door de andere deelnemers.’ Lees hier meer over wat dit initiatief zoal oplevert.

Meer weten

Ga naar de website van het Actie Leer Netwerk voor meer informatie.

Lees hier de blog van Marthijn Laterveer en Aukje Lausberg. Beiden ondersteunen actief de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Zij namen deel aan de Actie Leer Netwerk dag en vertellen uitgebreid over de concrete praktijkvoorbeelden die in de drie workshops aan bod zijn gekomen, hoe deze organisaties actief zijn en wat bij hen al dan niet werkt. 

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.