Workshop Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs op Actie Leer Netwerk Dag

2 december 2019
9.00-17.00 uur
Congrescentrum 1931, Den Bosch
Inschrijven

Op 2 december vindt de eerste landelijke Actie Leer Netwerk Dag plaats. Deelnemers komen meer te weten over innovatieve oplossingen en samenwerkingen voor arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Er zijn diverse workshops, onder meer over Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO).

Het Actie Leer Netwerk is een onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma heeft als doel om te zorgen voor voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn. Het Actie Leer Netwerk legt de verbinding tussen dit actieprogramma, het werkveld en het onderwijs. Het faciliteert en ondersteunt partijen die met vernieuwende initiatieven de personeelstekorten aanpakken. Daarnaast stimuleert het Actie Leer Netwerk partijen om ook initiatieven te starten of succesvolle initiatieven van anderen over te nemen. Het Actie Leer Netwerk focust zich op zes thema’s om het personeelstekort op te lossen: arbeidsinnovatie, beperken uitstroom, gezond werken, leven lang ontwikkelen, meer uren werken, werken naar talent.

Over het programma

Op 2 december delen bestuurders, beleidsadviseurs en HR-professionals uit zorg, zorgonderwijs en welzijn hun kennis en ervaringen met elkaar. De dag is bedoeld om alle partijen die (onder meer) betrokken zijn bij de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT’s) inspiratie te bieden. Er zijn plenaire sessies en parallelsessies (pitches, presentaties en workshops). Er is zowel aandacht voor succesvolle koplopers als voor gestrande projecten. Op het eind van de dag is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje sprekers en collega’s te ontmoeten.

Workshop RVWO

Een van de workshops wordt verzorgd door Mieke Hollander, projectleider van Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO), in samenwerking met een docent van mboRijnland en een hbo-student RVWO.