Zilveren Kruis Zorgkan­toor: ‘Als aanbieders iets nodig hebben, willen we hel­pen’

Geplaatst op 17 februari 2020

De zorgkantoren, zijn dat niet die instituten die de verpleeghuiszorg betalen? Die met hun geld het beleid van zorginstellingen naar hun hand zetten? Vanuit de gedachte: wie betaalt bepaalt? Het is een beeld dat nog steeds een beetje leeft. Dat neemt niet weg dat de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en het Zilveren Kruis Zorgkantoor de laatste jaren op een aantal fronten actief samen optrokken – en de intentie hebben dat in de nieuwe fase die de beweging nu ingaat te blijven doen. Ook bij de zorgkantoren blijkt namelijk een verandering ingezet. Marjolein Itjeshorst en Marion van den Hurk van het Team Strategie en Analyse van Zilveren Kruis Zorgkantoor, vertellen over de ruimte die bestaat voor verandering en de nieuwe positie van het zorgkantoor. Marion: “Ik denk dat er in het beeld dat aanbieders van ons hebben wel iets aan het verschuiven is.”

“Onze belofte is dat we mee gaan denken over wat er nodig is om duurzame ouderenzorg te organiseren, uitgaand van de wensen en behoeften van de klant – die van nu en die van de toekomst. Maar we willen vooral ook met alle partijen waarmee we een relatie hebben, open kunnen spreken over hun knelpunten en hoe we daarmee om kunnen gaan. Als aanbieders het niet alleen kunnen of iets nodig hebben, willen we meedenken en helpen. We hebben namelijk de gezamenlijke ambitie om te zorgen dat klanten die Wlz-zorg nodig hebben, dat ook op de juiste manier kunnen krijgen.”

Lees hier het uitgebreide interview in de nieuwe publicatie Zicht op vernieuwing 3:

Nieuwe overzichtspublicatie

Nieuwsgierig naar de volledige publicatie Zicht op vernieuwing 3? De overzichtspublicatie laat zien hoe er in de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg gewerkt wordt aan zichtbare verbetering van de zorg. En hoe we daarmee de droom van de beweging werkelijkheid maken! Met bijdragen van: Cederhof, De Leyhoeve, Noorderbreedte, Riederborgh, Sensire, IGJ, VWS, Zilveren Kruis Zorgkantoor en anderen.

Bekijk en lees hier gratis de complete publicatie.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese