Ver­nieuwingsplat­forms nog meer verbonden

Geplaatst op 4 juni 2021

Vanaf 1 juni kunnen bezoekers van www.waardevolonderwijs.nl ook heel eenvoudig een kijkje nemen bij andere vernieuwingsplatforms.

Boven aan www.waardevolonderwijs.nl staat voortaan een uitklapmenu met linkjes naar deze platforms. Zo kun je nu heel makkelijk vanuit deze plek navigeren naar bijvoorbeeld naar rvggz.nl (over de vernieuwingsbeweging in de ggz) of naar rvjeugdzorg.nl (over de jeugdzorg). En weer terug. 

In de schijnwerpers

De platforms van de vernieuwingsbewegingen komen zo nog meer in het licht te staan van een bredere vernieuwingsbeweging in de zorg. De nieuwe online ‘verknoping’ van de platforms helpt om de verschillende bewegingen nog weer wat breder zichtbaar te maken en draagt bij aan de onderlinge kruisbestuiving.

Nieuwsbrieven in beeld

Vanuit dezelfde gedachte komen binnenkort in de rechterzijbalk op elk platform ook alle nieuwsbrieven in beeld. Op rvjeugdzorg.nl is al te bekijken hoe dit eruit komt te zien.

Relaties

De vernieuwingsbewegingen, ondersteund door LOC Waardevolle zorg, werken aan een omslag in de zorg, van regels naar relaties. In de zorg gaat het om mensen en wat voor hen belangrijk is, dus dat moet steeds opnieuw het uitgangspunt van de zorg zijn. En niet de regels, gewoontes of belangen. Alles laten draaien om de waarden van cliënten, hun naasten én van de medewerkers kan alleen als je met hen in gesprek gaat, relaties met hen aangaat.

Nauwe banden

Vanuit Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) zijn er nauwe banden met de vernieuwingsbewegingen en wordt op de voet gevolgd wat er in deze netwerken ontdekt en geleerd wordt. Zodat studenten daar gelijk hun voordeel mee kunnen doen. Op hun beurt kunnen bezoekers van de overige vernieuwingsbewegingen ook leren van de opbrengsten van RVWO.

OVER RVWO
Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. De praktijk-leerroute wordt uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese