Vacatures prak­tijk-leer­route Radicale Ver­nieuwing Waarde-vol Onder­wijs®: Helpende Z&W, Ver­zorgen­de IG/​MZ en MBO-Verpleeg­kundige/​MZ

Geplaatst op 8 mei 2019

Pioniers gezocht in de ouderenzorg!

Krijg jij energie van nieuwe dingen? Ben jij een pionier met hart voor de zorg? En wil je graag aan de slag als helpende zorg & welzijn, verzorgende individuele gezondsheidzorg en maatschappelijke zorg (VIG/MZ) of MBO-verpleegkundige/MZ? Kies dan voor deze unieke, vernieuwende praktijk-leerroute, uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz in samenwerking met mboRijnland.

UPDATE, 27 juni 2019: nu ook nieuwe vacatures voor hbo, klik daarvoor hier.

De relatie met de bewoner en het welzijn staan op de eerste plaats in deze opleiding. Hoe lever je de zorg die aansluit bij wat écht belangrijk is voor een bewoner en de familie? Daarnaast krijgen in deze vernieuwende opleiding ook onderwerpen als gastvrijheid, welzijn, zorg-IT en zorgtechnologie de aandacht die ze verdienen.

Aansluiten bij de praktijk

Je leert vooral in de woonzorgcentra waar verpleeghuiszorg wordt geboden en zit minder in de schoolbanken; een aanpak die beter aansluit bij de praktijk. Bij de start van de praktijk-leerroute ga je eerst vier dagen per week naar school. Daarna verandert de verdeling tussen leren op school en in de praktijk; de nadruk ligt dan op werkplekleren.

Verder op ingeslagen weg

Inmiddels zijn reeds twee groepen mbo-studenten en één groep hbo-verpleegkunde gestart met Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs (RVWO). Over hun eerste ervaringen en verdere achtergrondinformatie over RVWO kun je meer lezen op www.waardevolonderwijs.nl. We gaan verder op de ingeslagen weg.

Aansluiten bij landelijke beweging

De praktijk-leerroute sluit aan bij de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Enkele tientallen zorgorganisaties werken hierin samen aan een verpleeghuiszorg, waarin mensen voorop staan. Dit past prima bij wat wij ook willen! Door nauwe samenwerking met deze beweging zorgen we ervoor dat de praktijk-leerroute steeds aan blijft sluiten bij de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Wat breng jij mee?

Ben jij die enthousiaste, ondernemende student die van vernieuwing houdt? Wil je ontdekken hoe deze nieuwe manier van onderwijs jou tot een hele goede Helpende Z&W, Verzorgende IG/MZ of MBO-Verpleegkundige/MZ gaat maken? Wil je daarbij je talenten inzetten én je verder ontwikkelen? Sta je flexibel in het leven en houd je wel van dynamiek? Heb jij een vooropleiding VMBO GL, T of Kader? Of een diploma Helpende, Verzorgende of MZ? Of wil je als zij-instromer in de ouderenzorg aan de slag? Solliciteer dan nu, we kijken uit naar je reactie!

Wij bieden:

 • een op maat gemaakte opleiding die je opleidt tot de professional van de toekomst;
 • een sterk verrijkt onderwijsconcept (RVWO) met een landelijk erkend diploma;
 • professionele begeleiding op de werkvloer door een werk- en praktijkbegeleider, zodat je het maximale uit je opleiding haalt;
 • mogelijkheden om jezelf, nu en in de nabije toekomst, verder te ontwikkelen binnen je eigen vakgebied;
 • een leerarbeidsovereenkomst tijdens de opleiding van ten minste 24 uur + 3 uur betaalde lestijd;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VVT;
 • baangarantie: na je opleiding kun je bij ons aan de slag.

Je geeft zelf jouw voorkeur aan voor de organisatie waar je aan de slag gaat (tijdens en na je opleiding). Daarbij heb je de keus uit:

 • ActiVite; DSV|verzorgd leven; Topaz

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie contact met ons op:

 • ActiVite, Gertrude Meerburg, ActiVite Academie, (071) 516 14 15
 • DSV|verzorgd leven, Thessa Groen, interne projectleider Waarde-vol Onderwijs, (071) 204 90 00
 • Topaz, Jade van Duijn, hoofd BPV, (06) 51 40 74 83

Spreekt deze opleiding je aan?

Heb je interesse? Solliciteer dan via de website van een van de drie zorgorganisaties:

www.werkenbij.activite.nl

www.dsv-verzorgdleven.nl/werken-bij

werkenbijtopaz.nl

Onze organisaties kunnen jouw persoonsgegevens, in het kader van deze selectieprocedure, onderling uitwisselen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat mondeling of schriftelijk aangeven bij de contactpersoon in de vacaturetekst. Nieuwe medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag nodig.

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.