Samen­werking Radicale ver­nieuwingsproject ouderen­zorg Limburg

Geplaatst op 27 februari 2017

Afgelopen week heeft het projectteam Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg samenwerkingsafspraken gemaakt met de Academische Werkplaats Ouderenzorg (AWO) in Zuid-Limburg. Zij zijn in Limburg met een project bezig met een soortgelijke bedoeling als Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. In dat laatste project kunnen bestaande kaders steeds opnieuw ter discussie gesteld worden, als die belemmerend blijken. Om zorg zoveel mogelijk zo te kunnen organiseren, dat wat belangrijk is voor mensen die zorg ontvangen en geven, daadwerkelijk voorop staat. Dus kaders zoals regels in zorginstellingen, of daarbuiten. Maar ook overtuigingen over wat wel en niet zou kunnen of moeten.

Groeiende landelijke beweging

Het projectteam is blij met deze samenwerking. Het bevordert de ontwikkeling van de landelijke beweging om de verpleegzorg radicaal te vernieuwen. Door uitwisseling over wat er geleerd wordt en verspreiding van de ervaringen, inzichten en resultaten kunnen alle geïnteresseerden en betrokkenen daar hun voordeel mee doen. Ook is dit een welkome ontwikkeling, omdat er in Limburg nog geen organisatie gevonden is die wil deelnemen aan het pas gestarte project Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg. Cliëntenraden, bestuurders en zorgverleners konden zich aanmelden en er is actief gezocht.

11 maart

11 maart organiseert AWO een bijeenkomst ‘Anders kijken naar ouderenzorg’. Martin van Rijn, staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is speciaal te gast om deel te nemen aan deze gesprekken. Met onderwerpen als hoe ziet het verpleeghuis van de toekomst eruit, hoe kunnen we beweging stimuleren en hoe zit het nu werkelijk met de kwaliteit van onze ouderenzorg komen aan bod en iedereen kan met hem in discussie gaan over de ouderenzorg. Deelname is gratis maar aanmelden is nodig, dat kan hier.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Onderzoek
Trefwoorden: Onderzoek

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese