Radicaal vernieuwer Sensire over belang vrij­willigers voor relaties

Geplaatst op 19 februari 2018

Zorgorganisatie Sensire is vanaf het eerste uur actief in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. De landelijke beweging met intussen 52 deelnemende zorgaanbieders en gestart door LOC. De Achterhoekse nieuwswebsite ‘Contact’ ging op bezoek bij de zorgvernieuwer en sprak met een teamverpleegkundige en vrijwilliger. Hoe wordt er gewerkt om voor de bewoners van de gesloten woonlocatie meer vrijheid in het leven te creëren? Zodat zij het leven en relaties in het dorp kunnen blijven onderhouden?

Belangrijke rol vrijwilligers

Zo is te lezen in het artikel:

“De 28 medewerkers (grotendeels parttimers) van De Lindenhof werken in zogenoemde zelfsturende teams bijgestaan door een vijftiental vrijwilligers. Dat betekent dat ze een grote vrijheid hebben om samen met de bewoners en familieleden van de bewoners de keuzes te maken die voor de bewoners het best en het prettigst zijn. “Vaak leveren dat fijne en originele oplossingen op. Bijvoorbeeld een logeerbed op de kamer zodat de partner ook ’s nachts af en toe eens bij zijn man of vrouw kan zijn of een duo-fiets waarmee men iemand kan meenemen voor een ritje door het dorp”, aldus teamverpleegkundige Barbera Storm van De Lindenhof.”

Meer weten

Voor nog veel meer voorbeelden van samenwerkingsmogelijkheden met mensen en organisaties uit de omgeving van het verpleeghuis, lees hier het hele artikel.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese